Τούμπα όλα: Η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα για την καθοριστική επόμενη κίνησή του…

Τούμπα όλα: Η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα για την καθοριστική επόμενη κίνησή του…

Τι θα κάνει;

Ο πρόεδρος της ΚΟ των «11» που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, ανακοίνωσε το όνομα του νέου φορέα που θα αποκαλείται «Νέα Αριστερά» σε εκδήλωση που έγινε το απόγευμα της Δευτέρας (04/12) στο Σεράφειo.

«Αντιλαμβανόμαστε ότι είμαστε μπροστά σε κάτι καινούριο και ελπιδοφόρο. Και αυτό μας γεμίζει χαρά, αλλά και μεγάλη ευθύνη: να σταθούμε αντάξιοι της προσδοκίας χιλιάδων πολιτών που ήδη αγκαλιάζουν το εγχείρημά μας για μια αριστερά της εποχής μας», είπε ο Αλέξης Χαρίτσης στο ξεκίνημα της ομιλίας του, ενώ τόνισε πως «δεν ξεκινάει κανείς από το μηδέν», αφού καθένας από τα μέλη της νέας ΚΟ «δοκιμάστηκε» στο «μεγάλο σταθμό της ιστορίας: την αριστερά στην κυβέρνηση της χώρας».

Η Έφη Αχτσιόγλου υπογράμμισε πως στόχος της νέας ομάδας είναι να δημιουργήσει ένα «προοδευτικό πλειοψηφικό ρεύμα στην ελληνική κοινωνία που θα καταφέρει να αλλάξει τους πολιτικούς συσχετισμούς», ενώ ο Νάσος Ηλιόπουλος είπε πως η «φιλοδοξία» του νέου εγχειρήματος είναι να δώσει «μαχητικές απαντήσεις στην κυβέρνηση της ΝΔ » και «να μιλήσει με όρους ευθύνης για τις θετικές αλλαγές που σήμερα χρειάζεται η κοινωνία».

«Είμαστε εδώ για να παράγουμε πολιτική. Δεν επιδιώκουμε καν να είμαστε στρατηγοί. Καλούμε τον κόσμο να συμμετέχει, να οργανωθεί, να πάρει πρωτοβουλίες », τόνισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.


Το μήνυμα Τσίπρα

Στο μεταξύ, έστω και έμμεσα, ο Αλέξης Τσίπρας προχώρησε σε σχόλιο που «φωτογραφίζει» τα όσα έχουν γίνει στον ΣΥΡΙΖΑ το τελευταίο διάστημα κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Ιταλία.

Ο πρώην πρωθυπουργός βρέθηκε στη Ρώμη στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Επιτροπής Monitoring του Συμβουλίου της Ευρώπης όπου συναντήθηκε με τους πρώην Πρωθυπουργούς της Ιταλίας, Ενρίκο Λέτα και Τζουζέπε Κόντε.

Σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη συνεργασία τους στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και στη Σύνοδο των Ευρωπαϊκών χωρών του Νότου, την οποία χαρακτήρισε «στενή».

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι «η πολυδιάσπαση και ο πολυκερματισμός των προοδευτικών δυνάμεων ανοίγουν το δρόμο για την εδραίωση των συντηρητικών δυνάμεων στη διακυβέρνηση, αλλά και για την εδραίωση της ηγεμονίας των ιδεών της Ακροδεξιάς στις ευρωπαϊκές κοινωνίες» ενώ κατέληξε με ένα σχόλιο που θα συζητηθεί με φόντο και τις ραγδαίες εξελίξεις της τελευταίας περιόδου στον ΣΥΡΙΖΑ:

«Οι μάχες που έχουμε μπροστά μας δεν είναι μόνο εκλογικές, αλλά πολιτικές και ιδεολογικές. Και θα είναι ολοένα και πιο δύσκολες όσο δεν κατανοούμε ότι ο εχθρός δεν βρίσκεται εντός των τειχών.»

Η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα

Τον τελευταίο καιρό έχουν φουντώσει οι φήμες ότι ο Αλέξης Τσίπρας δημιουργεί «Ινστιτούτο», το οποίο αποτελεί «πρόπλασμα» για τη δημιουργία νέου κόμματος. Αυτή η είδηση απέχει πολύ από την πραγματικότητα, γιατί ο Τσίπρας το μόνο που δεν σχεδιάζει αυτή την περίοδο είναι ένα νέο κόμμα.

Σχεδιάζει αρκετές επισκέψεις στο εξωτερικό, όπως για παράδειγμα στην Ιταλία. Σχεδιάζει επίσης να πληθύνει τις επαφές του το επόμενο διάστημα με διεθνείς προσωπικότητες στο εξωτερικό.

Έχει ήδη ξεκινήσει τις διεργασίες για την ίδρυση ενός think tank της προοδευτικής σκέψης, ενός Ινστιτούτου δηλαδή με αντικείμενο τη μελέτη και την επεξεργασία θέσεων για τη γεωπολιτική, τη συγκυρία στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα και τη ΝΑ Μεσόγειο, το κοινωνικό κράτος και τις κοινωνικές ανισότητες, σύμφωνα με το ieidiseis.gr.

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει αποφασίσει να παραμείνει στον ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντας το πολιτικό του στίγμα και μέσα από την παρουσία του στην πρόσφατη συνεδρίαση της ΚΟ. Ο ίδιος παραμένει μακριά από αντιπαραθέσεις επί προσωπικού και παρακολουθεί τα βήματα του Κασσελάκη, ενώ τον συμβουλεύει μόνο όταν του ζητείται σε προσωπικό επίπεδο.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.