Τον αποθέωσαν όλοι: Το πρώτο, μεγάλο «γκολ» του Στέφανου Κασσελάκη (Vid)

Σήκωσε το γάντι ο Κασσελάκης...

Τι έκανε;

Αρκετές φορές έχει βρεθεί στο «μάτι του κυκλώνα» για τις δηλώσεις του ο Στέφανος Κασσελάκης. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ που πλέον είναι «λαβωμένος», μετά και την αποχώρηση πρωτοκλασάτων στελεχών, προχώρησε σε μία κίνηση που δέχτηκε θετικά σχόλια από όλους.

Συγκεκριμένα, ο Στέφανος Κασσελάκης συζήτησε με την Μαρίνα Τριανταφυλλίδη, φιλόλογο και άτομο με οπτική αναπηρία και επεσήμανε πως «η πολιτεία δεν πρέπει να σκεφτεί ούτε ένα ευρώ, έτσι ώστε οι άνθρωποι με αναπηρία να μπορούν να ζήσουν αυτόνομες και ισότιμες ζωές».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συζήτησε με την κ. Τριανταφυλλίδη τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία σε όλο το φάσμα της καθημερινότητας τους, υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα προσβασιμότητας στα πάντα και τονίζοντας την προτεραιότητα του κόμματος σε αυτή την κατεύθυνση.

Σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρει:

«Σήμερα, Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία, υπάρχουν δύο δρόμοι: Να μιλήσει ένας πολιτικός “έξω απ’ το χορό”. Ή να ακούσει. Συνάντησα τη Μαρίνα Τριανταφυλλίδη, φιλόλογο, άτομο με οπτική αναπηρία. Πιστεύω ότι αν δείτε αποσπάσματα από την αφήγησή της, θα νιώσετε όπως ένιωσα κι εγώ. Την ανάγκη να γίνουμε πραγματικά Ευρώπη, να προσφέρουμε προσβασιμότητα στα πάντα, στήριξη, παιδεία, εργασία, μία κοινωνία για όλους. Από την πλευρά μας, δε θα σκεφτούμε ούτε ένα ευρώ, ώστε οι άνθρωποι με αναπηρία να έχουν αυτόνομες, ισότιμες ζωές. Αλλιώς, μια οικονομία για λίγους δεν έχει κανένα νόημα».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνοδεύει την ανάρτησή του με βίντεο που περιλαμβάνει αποσπάσματα από τη συζήτηση που είχαν. «Μπορείς να είσαι ευτυχισμένη στην Ελλάδα;», ρωτά τη Μαρία Τριανταφυλλίδη, η οποία επισημαίνει ότι «είναι πολλά τα θέματα που χρειάζονται αλλαγές για να μπορείς να είσαι σε θέση να πεις ότι ένα άτομο με αναπηρία μπορεί να ζήσει αξιοπρεπώς στην Ελλάδα».

Κασσελάκης: Ερωτήσεις για την προκατάληψη

Για το θέμα της προσβασιμότητας η ίδια επισημαίνει ότι «δεν βλέπεις έξω να κινούνται άνθρωποι με αναπηρικά αμαξίδια όπως είναι φτιαγμένα τα πεζοδρόμια» και προσθέτει πως έχουν υπάρξει φορές που έχει πέσει και έχει χτυπήσει.

Ο Στέφανος Κασσελάκης τη ρώτησε αν έχει πέσει θύμα διακρίσεων κατά την προσπάθεια αναζήτησης εργασίας με εκείνη να απαντά πως όταν έψαχνε δουλειά είδε πολύ έντονα ότι υπάρχει προκατάληψη.

«Έχω ζήσει πράγματα που με έχουν απογοητεύσει σε τεράστιο βαθμό και υπήρχαν στιγμές που με είχαν γονατίσει αλλά αυτό δεν με έκανε να το βάλω κάτω παρόλη την απογοήτευση», τόνισε.

Επισήμανε, δε, πως «όταν βρεις δουλειά αυτό συνεπάγεται μείωση του προνοιακού επιδόματος». «Υπάρχει πολύς κόσμος εκεί έξω που είναι μαζί σου και σου συμπαραστέκεται, όχι επειδή αναγνωρίζει μια αναπηρία αλλά επειδή αγαπάει τον συνάνθρωπο, τη μοναδικότητα του καθενός μας», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.