Τότε καταργούνται τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και οι μάσκες – Τι θα συμβεί σε όσους κάνουν rapid για την εστίαση

Το πλάνο της κυβέρνησης σε περίπτωση που συνεχιστούν οι εικόνες συνωστισμού

Tο καλοκαίρι, φαίνεται ότι η άρση των μέτρων θα είναι καθολική, προκειμένου να αποφευχθούν και οι αρρυθμίες στον τουρισμό.

Η αύξηση των ημερήσιων μολύνσεων από κορωνοϊό στη «σκιά» της διασποράς της μετάλλαξης Ομικρον 2 δεν φρενάρει τα σχέδια για την πλήρη άρση των μέτρων. Και αυτό διότι η αύξηση των ημερήσιων κρουσμάτων δεν μεταφράζεται σε πίεση στο ΕΣΥ με αύξηση του αριθμού των νοσηλειών, των θανάτων και των διασωληνωμένων.

Στο πλαίσιο αυτό, την περασμένη Τετάρτη, παρουσιάστηκε στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας ο οδικός χάρτης της κυβέρνησης για την άρση των εναπομεινάντων περιορισμών, μεταξύ των οποίων τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους, ενώ στη συνεδρίαση αυτής της εβδομάδας, οι επιστήμονες θα κληθούν να προσδιορίσουν τις ασφαλείς ημερομηνίες.,

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ημερομηνίες για την άρση των μέτρων είναι η Μεγάλη Δευτέρα 18 Απριλίου και η 2α Μαΐου. Παρά τους προβληματισμούς, η μάσκα φαίνεται πως θα καταργηθεί σταδιακά και σε  διάφορα επίπεδα κινδύνου, παραμένοντας σε ορισμένους χώρους, όπως οι δομές υγείας, τα σούπερ μάρκετ, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και, ενδεχομένως, σε κάποιους χώρους εργασίας.

Επίσης, για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού τα οποία δεν αποκλείεται να καταργηθούν επίσης σταδιακά, αρχής γενομένης από άρση της υποχρεωτικής επίδειξης για την είσοδο σε χώρους της εστίασης. Έτσι, όσοι επίσης παραμένουν ανεμβολίαστοι και υποβάλλονται σε rapid test για να καθίσουν σε χώρο εστίασης, δεν θα χρειάζεται να το επιδεικνύουν τουλάχιστον σε εσωτερικούς χώρους.

Πάντως το καλοκαίρι, φαίνεται ότι η άρση θα είναι καθολική, προκειμένου να αποφευχθούν και οι αρρυθμίες στον τουρισμό, με δεδομένο ότι ορισμένες χώρες τα έχουν ήδη καταργήσει, ενώ επιπλέον υπάρχουν «δύο ταχύτητες» αναφορικά με την ισχύ τους, με τα ευρωπαϊκά πιστοποιητικά να ισχύουν για 9 μήνες και τα εθνικά για 7 μήνες.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.