Κόπηκε στο παρά 1΄: Τέλος πριν καν αρχίσει η σειρά που θ’ άλλαζε την ελληνική τηλεόραση…

Κόπηκε στο παρά 1΄: Τέλος πριν καν αρχίσει η σειρά που θ' άλλαζε την ελληνική τηλεόραση...

Κρίμα, κρίμα, κρίμα.

Τα τελευταία χρόνια η ελληνική μυθοπλασία έχει… εκτοξευτεί στην εγχώρια τηλεόραση, με πλειάδα αξιόλογων δουλειών να «κατακλύζουν» τον χώρο και ν’ φτάνουν (όπως στην περίπτωση του Maestro) μέχρι και το Netflix- που, όπως και να το κάνουμε, αποτελεί κριτήριο καταξίωσης.

Η Δημόσια Τηλεόραση έχει μπει εδώ και μία τριετία πάρα πολύ δυναμικά στην «κούρσα» των σειρών και οι παραγωγές της είναι εντυπωσιακές τόσο στην κωμωδία, όσο και στα κοινωνικά σήριαλ και το δράμα.

Ωστόσο, αυτό που όλοι οι τηλεθεατές περίμεναν- ιδίως μετά τις πρώτες διαρροές για το μέγεθος της επένδυσης που θα γινόταν- ήταν «Η μεγάλη Χίμαιρα», που θα βασιζόταν, φυσικά, στο αξεπέραστο έργο του Μ. Καραγάτση.

Η μίνι σειρά των 6 ωριαίων επεισοδίων θα κόστιζε συνολικά πάνω από 4.500.000 ευρώ, με την ΕΡΤ να «βάζει» το 25% και οι Foss Productions, Boo Productions και Blonde Productions το υπόλοιπο 75%.

Δυστυχώς, όμως, η σειρά «πάγωσε» καθώς, όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες, ο σκηνοθέτης Ντένης Ηλιάδης δεν τα βρήκε με τις εταιρίες παραγωγής και, αιφνιδίως, υψώθηκε… απαγορευτικό.

Τα γυρίσματα επρόκειτο να ξεκινήσουν εντός του 2023, όπως αρχικά είχε προβλεφθεί, με στόχο να βγει η σειρά στον αέρα του ERTFLIX και της ΕΡΤ στις αρχές του επόμενου έτους.

Κάτι τέτοιο δε θα γίνει, τουλάχιστον στην παρούσα φάση. Ας ελπίσουμε πως θα υπάρξει ανατροπή στο εγγύς μέλλον…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.