Εκκωφαντική κατάρρευση ΣΥΡΙΖΑ: Νέα δημοσκόπηση βάζει ταφόπλακα στα όνειρα Κασσελάκη

Εκκωφαντική κατάρρευση ΣΥΡΙΖΑ: Νέα δημοσκόπηση βάζει ταφόπλακα στα όνειρα Κασσελάκη

Πλέον δε «γυρίζει» με τίποτα.

Ολοένα και πιο δυσοίωνο φαντάζει το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ, μιας και τα τελευταία νέα δεν είναι καθόλου μα καθόλου… ενθαρρυντικά. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μαστίζεται από σοβαρότατους κλυδωνισμούς, καθώς η αποχώρηση της «Ομπρέλας», αρχικά, κι εν συνεχεία της ομάδας της Έφης Αχτσιόγλου προκάλεσαν, κατ’ ουσίαν, μια μεγάλη διάσπαση που ζημίωσε σοβαρότατα την Προοδευτική Συμμαχία.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις αποτύπωσαν με τον πλέον γλαφυρό τρόπο την πτώση του ΣΥΡΙΖΑ, μιας και μετά από πάρα πολλά χρόνια βρέθηκε εκτός της πρώτης δυάδας (όπου εδώ και μια δεκαετία είχε κάνει… κατάληψη, μαζί με την ΝΔ), με το ΠΑΣΟΚ να τον προσπερνά.
Ωστόσο, τα πράγματα αποδεικνύεται πως είναι ακόμα χειρότερα, μιας και η αξιωματική αντιπολίτευση δεν είναι απλά 3η, αλλά η διαφορά από το κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη έχει ανοίξει… δραματικά.

Πιο συγκεκριμένα, η νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του Megα δείχνει τον ΣΥΡΙΖΑ μόλις στο 12,7, 2.6 μονάδες πίσω από το ΠΑΣΟΚ!

Αναλυτικότερα, στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ έχει διαφορά των 22,9 μονάδων από το δεύτερο κόμμα. Ειδικότερα η ΝΔ συγκεντρώνει 38,2%, το ΠΑΣΟΚ παγιώνεται με διαφορά δεύτερο στο 15,3% (άνοδος 3,5 μονάδων) ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται σχεδόν 5 μονάδες κάτω από τις εθνικές εκλογές με ποσοστό 12,7%. Από κοντά το ΚΚΕ με 11,5% (αύξηση 3,8 ποσοστιαίων μονάδων από τις βουλευτικές εκλογές). Ακολουθούν Ελληνική Λύση (5,7%), Σπαρτιάτες (3,8%), Πλεύση Ελευθερίας 3,4% και Νίκη 3,3%.

Δείτε παρακάτω το σχετικό γράφημα:

Εκκωφαντική κατάρρευση ΣΥΡΙΖΑ: Νέα δημοσκόπηση βάζει ταφόπλακα στα όνειρα Κασσελάκη

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.