Όμικρον 2: Το σύμπτωμα που δίνει μόνο αυτή, φωνάζει ότι είσαι θετικός

Όμικρον 2: Το σύμπτωμα που δίνει μόνο αυτή, φωνάζει ότι είσαι θετικός

Πλέον στην Ελλάδα υπάρχει μεγάλη διασπορά της μετάλλαξης Ομικρον 2 η οποία προκαλεί κατά κύριο λόγο ήπια νόσηση αλλά... περίεργα συμπτώματα

Προειδοποίηση για νέες μεταλλάξεις του κορωνοϊού και νέα πανδημικά κύματα ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι εξέδωσε ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης.

«Η επιδημία είναι εδώ, αλλά υπάρχει μια παγκόσμια τάση για άνοιγμα. Όμως αν αυτό γίνει πολύ γρήγορα και άτακτα, θα πληρωθεί, όπως πληρώνεται κάθε μέρα. Η Ελλάδα τον τελευταίο χειμώνα είχε τη χειρότερη επιδημία. Μετά τον Αύγουστο και τη χαλάρωση του καλοκαιριού, οι 13.000 θάνατοι που είχαμε μέχρι τότε, έχουν υπερδιπλασιαστεί. Τα περισσότερα από τα μισά θύματα ήταν όταν είχαμε τα εμβόλια, όλα τα μέτρα και ξέραμε τι να κάνουμε. Αυτή η χαλάρωση πληρώνεται», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πλέον στην Ελλάδα υπάρχει μεγάλη διασπορά της μετάλλαξης Ομικρον 2 η οποία προκαλεί κατά κύριο λόγο ήπια νόσηση αλλά… περίεργα συμπτώματα σε κάποιες περιπτώσεις. Ενα από αυτά είναι η ζάλη το οποίο δεν το δίνει κάποια άλλη παραλλαγή του κορωνοϊού.

Τα συμπτώματα της Ομικρον 2:

Ζάλη και κόπωση

Η ζάλη και η κόπωση είναι κοινά συμπτώματα της υποπαραλλαγής Όμικρον 2, σύμφωνα με την εταιρεία υγείας ZOE, η οποία διαθέτει εφαρμογή παρακολούθησης συμπτωμάτων της COVID-19.

Επίσης σύμφωνα με τα δεδομένα «υπάρχουν περισσότερες επιβεβαιωμένες επαναμολύνσεις τις τελευταίες εβδομάδες με περίπου το 7% των νέων συμπτωματικών περιπτώσεων να έχουν προηγουμένως βρεθεί θετικές, υποδηλώνοντας ότι η φυσική νόσηση από κάποια άλλη παραλλαγή του κορωνοϊού μπορεί να μην προσφέρει μεγάλη προστασία».

Καταρροή

Όπως και με την αρχική Όμικρον, η ρινική καταρροή συγκαταλέγεται στα συμπτώματα της Όμικρον 2. Σε περίπτωση λοιπόν, που έχετε καταρροή οι ειδικοί συμβουλεύουν να θεωρήσετε ότι είστε θετικοί και να πράξετε αναλόγως, μέχρι να κάνετε τεστ και να αποδειχθεί το αντίθετο.

Εάν τα μέλη της οικογένειάς σας εμφανίσουν συμπτώματα, είναι σημαντικό να υποβληθούν σε τεστ το συντομότερο δυνατό.

Πονοκέφαλος

Ο πονοκέφαλος είναι ένα άλλο κοινό σύμπτωμα της ΒΑ.2. Η καταρροή και ο πονοκέφαλος είναι συμπτώματα πολλών λοιμώξεων, αλλά μπορεί επίσης να είναι τα πρώτα συμπτώματα –και μόνο συμπτώματα– της covid-19» επισημαίνουν οι ειδικοί.

Μερικά ακόμα συμπτώματα που μπορεί να εμφανιστούν δύο έως και 14 μέρες μετά την έκθεση στον ιό περιλαμβάνουν τον πυρετό, τον βήχα, την δύσπνοια, την κούραση, τον μυϊκό πόνο, την απώλεια γεύσης ή όσφρησης, τον πονόλαιμο την ναυτία, τον εμετό, την διάρροια.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.