Πότε τελειώνει η Ρωσική εισβολή

Πότε τελειώνει η Ρωσική εισβολή

Νέα δεδομένα...

Την εκτίμηση ότι η ενεργός φάση της ρωσικής εισβολής θα λήξει έως τα τέλη Απριλίου εξέφρασε Ολέκσι Αρέστοβιτς, σύμβουλος του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, υποστηρίζοντας ότι η ρωσική προέλαση έχει ήδη σταματήσει σε πολλές περιοχές.

Μιλώντας στην ουκρανική τηλεόραση, ο Αρέστοβιτς είπε ότι η Ρωσία έχει χάσει το 40% των δυνάμεών επίθεσης, και επίσης υποβάθμισε την προοπτική της Ρωσίας να διεξαγάγει πυρηνικό πόλεμο.

Σύμφωνα με την τελευταία ανάλυση του Ινστιτούτου για τη Μελέτη του Πολέμου, οι ρωσικές δυνάμεις δεν πραγματοποίησαν μεγάλες επιθέσεις αυτή την εβδομάδα ενώ ενισχύουν τις αμυντικές τους θέσεις. Η ανάλυση του Ινστιτούτου συμφωνεί με την εκτίμση του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας, το οποίο είπε την Τρίτη ότι τα ρωσικά στρατεύματα παραμένουν βαλτωμένα από τις υλικοτεχνικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

Πότε τελειώνει η Ρωσική εισβολή
QUIZY Εάν έχεις γνώσεις κέρδισες: Θα κάνεις το 10/10 στο απλό κουίζ που ο νικητής παίρνει ένα απίθανο smartphone alcatel;

Οι αναλυτές θεωρούν ότι δημιουργούνται συνθήκες «αδιεξόδου στο μεγαλύτερο μέρος της Ουκρανίας», μια αιματηρή φάση που θα μπορούσε να διαρκέσει εβδομάδες ή μήνες. Το αδιέξοδο πιθανότατα θα είναι πολύ βίαιο και αιματηρό, ειδικά αν παραταθεί.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.