Ρελάνς: Η πρώτη μεγάλη συμφωνία Κασσελάκη…

Στέφανος Κασσελάκης: Τόσες μέρες θα υπηρετήσει στον στρατό για να είναι νόμιμος

Παίρνει τη... ρεβάνς

Υπουργοί του Αλέξη Τσίπρα κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή. Κάπως έτσι θα διαμορφωθεί το σκηνικό στις επόμενες συνεδριάσεις του κοινοβουλίου, μετά και την απόφαση για συγκρότηση ΚΟ όσων αποχώρησαν.

Τη συγκρότηση κοινοβουλευτικής ομάδας αποφάσισαν οι 11 βουλευτές που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ: Αναγνωστόπουλου Σία, Αχτσιόγλου Έφη, Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, Ηλιόπουλος Νάσος, Πέρκα Πέτη, Τζανακόπουλος Δημήτρης, Τζούφη Μερόπη, Τσακαλώτος Ευκλείδης, Φερχάτ Οζγκιουρ, Φωτίου Θεανώ, Χαρίτσης Αλέξης.

Το προεδρείο της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας έχει ως εξής:

  • Πρόεδρος ΚΟ: Αλέξης Χαρίτσης
  • Κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι: Ευκλείδης Τσακαλώτος, Νάσος Ηλιόπουλος
  • Γραμματέας ΚΟ: Πέτη Πέρκα

Ο Στέφανος Κασσελάκης προσπαθεί να ισορροπήσει τις απώλειες για το κόμμα ενώ προσπαθεί να βρει μία φόρμουλα για να έχει παρουσία στη Βουλή. Έχει ήδη ξεκινήσει επαφές για τη διεύρυνση και φαίνεται πως η πρώτη του συμφωνία είναι γεγονός.

Μετά τις αποχωρήσεις αναγνωρίσιμων στελεχών από το κόμμα, ο Στέφανος Κασσελάκης θα συνεργαστεί με ένα πρόσωπο που είχε βρεθεί στην κυβέρνηση Τσίπρα και μάλιστα η Έλενα Ακρίτα είχε γράψει πρόσφατα πως «μας λείπει».

Ο λόγος για τον πρώην υπουργό Εξωτερικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής του ΠΡΑΤΤΩ Νίκο Κοτζιά. Ο ίδιος με τον κ. Κασσελάκη δείπνισαν στην ψαροταβέρνα «Πανόραμα» στον Προφήτη Ηλία (Καστέλα).

Στο «Πανόραμα» έφερε, στις 11 Ιανουαρίου του 2019 ο Τσίπρας την Μέρκελ για φαγητό, συνεπώς η ψαροταβέρνα αυτή έχει κάποιο συμβολισμό για τον ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε μετά το μπαράζ αποχωρήσεων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί τώρα να αλλάξει την εσωκομματική ατζέντα

Το δείπνο Κασσελάκη- Κοτζιά ακολούθησε την απαντητική επιστολή του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στον Νίκο Κοτζιά μετά την πρόσκληση του δεύτερου για ανοικτό και ειλικρινή διάλογο των προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων του τόπου. Τι συμφώνησαν; Κοινή πορεία των θεμάτων εφεξής. Στο μενού όμως υπήρξαν και τα ελληνοτουρκικά.

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.