Ο Στέφανος Κασσελάκης… πήρε το μέρος του Κυριάκου Μητσοτάκη 

Αποχωρήσεις στον Σύριζα: Τους τελειώνει ο Κασσελάκης μετά την εκλογή του

Για τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Ακυρώθηκε, την τελευταία στιγμή, η συνάντηση που θα πραγματοποιούσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον Βρετανό ομόλογό του, Ρίσι Σούνακ, στο Λονδίνο.

Σε δήλωσή του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε ιδιαίτερα ενοχλημένος από την εξέλιξη, καθώς, όπως ανέφερε, η συνάντηση ακυρώθηκε από πλευράς Σούνακ λίγες ώρες πριν την πραγματοποίησή της.

Η Αθήνα ξεκαθάρισε πως η απόφαση συνιστά διπλωματικό φάουλ και επεσήμανε πως η ακύρωση της συνάντησης οφείλεται στις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα Γλυπτά του Παρθενώνα.


Σημειώνεται πως στη συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ερωτηθεί για το ζήτημα της επιστροφής των Γλυπτών και επανέλαβε τις ελληνικές θέσεις.

Επεσήμανε πως πρόκειται για «ζήτημα επανένωσης, πού μπορείς να θαυμάσεις καλύτερα αυτά τα σημαντικά μνημεία. Αν κόβαμε μισή τη Μόνα Λίζα και η μισή ήταν στο Λούβρο, τι θα συνέβαινε;».

Παρατήρησε πως δεν έχει γίνει η επιθυμητή πρόοδος στο θέμα, αλλά δήλωσε «υπομονετικός» και «επίμονος».

«Θα επιμείνω σε αυτές τις συζητήσεις. Έχω μια πλήρη θητεία μπροστά μου» είπε, ειδικότερα.

Στο πλευρό του Μητσοτάκη ο Κασσελάκης

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, σε ανάρτηση που έκανε στα social media χαρακτήρισε απαράδεκτη την κίνηση του Σούνακ και τόνισε πως «Η υπόθεση των Γλυπτών του Παρθενώνα είναι ζήτημα που υπερβαίνει το πρόσωπο του εκάστοτε Έλληνα Πρωθυπουργού και τις κομματικές αντιπαραθέσεις».

Ολόκληρη η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη:

«Είναι απαράδεκτη η απόφαση του Βρετανού Πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ να ακυρώσει την προγραμματισμένη συνάντησή του με τον κ. Μητσοτάκη.

Η υπόθεση των Γλυπτών του Παρθενώνα είναι ζήτημα που υπερβαίνει το πρόσωπο του εκάστοτε Έλληνα Πρωθυπουργού και τις κομματικές αντιπαραθέσεις.

Είναι εθνική υπόθεση που αφορά την Ιστορία ενός ολόκληρου λαού.

Και ηθικό ζήτημα που αφορά την ξεδιάντροπη κλοπή πολιτισμικού πλούτου από τον φυσικό του χώρο.

Απαιτούμε, λοιπόν, σεβασμό από όλους στους θεσμούς και στα δίκαιά μας».


Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.