Διπλό μπαμ Μητσοτάκη: Τα δυο πρωτοκλασάτα στελέχη από το ΠΑΣΟΚ που παίρνει στη ΝΔ

«Τρικ» Μητσοτάκη: Ήρθε η ώρα να «χρησιμοποιήσει» τον Βαρουφάκη…

Και προκαλεί σεισμό!

Στη διεξαγωγή των ευρωεκλογών με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο, δηλαδή, με ενιαίο ψηφοδέλτιο φαίνεται πως προσανατολίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης.


Αν και ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε αφήσει τον περασμένο Σεπτέμβριο από τη ΔΕΘ ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγών φωτογραφίζοντας μια κατάτμηση των περιφερειών και το Μέγαρο Μαξίμου επεξεργάστηκε όλα τα σενάρια με επικρατέστερο τις 5 εκλογικές περιφέρειες (Αττική – Πελοπόννησος με Ήπειρο – Δυτική Ελλάδα και Ιόνιο – Μακεδονία και Θράκη – Θεσσαλία με Στερεά Ελλάδα – Κρήτη με νησιά του Αιγαίου), το κυβερνητικό επιτελείο φέρεται να έκρινε ότι η κατάτμηση ενείχε δύο «παγίδες».

Αφενός έναντι της καταλληλότητας των υποψηφίων να κυριαρχήσουν τοπικά χαρακτηριστικά όπως στις αυτοδιοικητικές εκλογές, αφετέρου να προκύψουν πιθανές νομικές εμπλοκές υπό το δεδομένο ότι οι ευρωβουλευτές εκπροσωπούν ολόκληρη τη χώρα και όχι μια περιφέρεια.

Σε κάθε περίπτωση οι οριστικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου, ώστε να γίνουν και οι επίσημες ανακοινώσεις.

Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που πάνε ΝΔ

Την ίδια στιγμή, τα κόμματα εργάζονται πυρετωδώς για τα ονόματα που θα συγκροτήσουν τα ψηφοδέλτιά τους στις ευρωεκλογές. Στη ΝΔ, δεν αποκλείεται να μπουν δύο πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όπως ο Ανδρέας Λοβέρδος και η Εύη Χριστοφιλοπούλου, σύμφωνα με το ieidiseis.gr.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος δεν έχει ανοίξει ακόμα τα χαρτιά του, όμως το εν λόγω σενάριο δεν το έχει διαψεύσει κιόλας, τονίζοντας ωστόσο ότι δεν έχει μιλήσει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η Εύη Χριστοφιλοπούλου ίσως να συγκεντρώνει ακόμα μεγαλύτερες πιθανότητες. Με τον πρωθυπουργό είχε συνεργαστεί όταν ήταν υπουργός διοικητικής μεταρρύθμισης (η ίδια είχε τη θέση της υφυπουργού) και οι σχέσεις τους ήταν εξαιρετικές. Έχει αρθρογραφήσει υπέρ του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ το καλοκαίρι του 2022 βρέθηκε ένα βήμα πριν αναλάβει την Ανεξάρτητη Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.