«Μπαμ» Βορίδη στην Νέα Δημοκρατία…

Οι δυο τάσεις στη Νέα Δημοκρατία για την επόμενη μέρα στην ΕΡΤ

Χαμός στο κυβερνών κόμμα

Ο… κακός χαμός που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ στάθηκε η αφορμή για να περάσει στα ψιλά το ενδεχόμενο απομάκρυνσης ενός εκ των κορυφαίων στελεχών της ΝΔ, του Μάκη Βορίδη.

Ο υπουργός Επικράτειας δήλωσε πως στο θέμα του γάμου των ομοφυλοφίλων και την τεκνοθεσία, θα ψηφίσει με βάση τη συνείδηση του και είναι ξεκάθαρο πως ο νόμος αυτός θα περάσει με τις ψήφους της αντιπολίτευσης.

«Είναι θέματα και τα δύο. Όταν είσαι αντίθετος στο γάμο, κατά μείζονα λόγο είσαι αντίθετος και με την υιοθεσία», είπε συγκεκριμένα.

Επιπλέον, συμπλήρωσε: «Στα ζητήματα της συνειδήσεως, εγώ δεν κάνω πίσω. Αν μου πει ότι πρέπει να το κάνω υποχρεωτικά (σ.σ. να υπερψηφίσει τον γάμο), δεν μπορώ να το κάνω». Τέλος, ο υπουργός Επικρατείας αποκάλυψε πως δεν είναι ο μόνος στο κόμμα που έχει αυτές τις απόψεις σχετικά με το νομοσχέδιο.

Ουσιαστικά ο Μάκης Βορίδης άφησε το ενδεχόμενο μέχρι και να παραιτηθεί αν του ζητηθεί να ψηφίσει τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομοφυλόφιλων.


«Τα λέει τσεκουράτα για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

Από την πλευρά του ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε με ένα σκωπτικό σχόλιο στον Μάκη Βορίδη. Στην ανάρτησή του στα social media ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρει: «Τα λέει τσεκουράτα ο κ. Βορίδης όταν πρόκειται να ενθουσιάσει τους ακροδεξιούς ψηφοφόρους του: “Αν μου ζητηθεί να ψηφίσω υποχρεωτικά τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών, θα παραιτηθώ”. Όταν πρόκειται όμως για το μείζον θέμα της παρακολούθησής του μέσω Predator, σιωπή. Εκεί, ο ατρόμητος υπουργός ζαρώνει από φόβο».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.