Ούτε Κασσελάκης, ούτε Αχτσιόγλου, ούτε «Ομπρέλα»: Αυτό είναι το πρόβλημα που απειλεί να «τσακίσει» τον ΣΥΡΙΖΑ

Η ανατροπή της χρονιάς: Δημοσκόπηση - έκπληξη για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ φέρνει τα πάνω-κάτω

Το μεγάλο πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ

Ο «εμφύλιος» στον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται με την ομάδα Αχτσιόγλου και την Ομπρέλα να σχεδιάζουν τις κινήσεις τους για τη δημιουργία ΚΟ που θα βρίσκεται στη Βουλή για να αντιπολιτεύεται τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Πανεπιστημιακοί και μέλη της νεολαίας είναι μεταξύ αυτών που έχουν αποχωρήσει την τελευταία εβδομάδα. Υπό αυτό το πρίσμα ο Στέφανος Κασσελάκης κάνει «άνοιγμα» στον Νίκο Κοτζιά για συνεργασία προκειμένου να «μειώσει» τις απώλειες.

Το μεγάλο πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ

Ωστόσο το μεγάλο πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ δεν φαίνεται να είναι μόνο οι αποχωρήσεις… Ένας από τους γρίφους που έχει να λύσει ο Στέφανος Κασσελάκης είναι τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι αριθμοί είναι ασφυκτικοί: Η χρηματοδότηση του κόμματος από την κρατική επιχορήγηση οριακά αναμένεται να ξεπερνά ετησίως τα 4 εκατ. Από αυτά, τα 3 εκατ. πέφτουν στον «κουβά» των κομματικων ΜΜΕ («Αυγή, «Κόκκινο» κλπ), σύμφωνα με το ieidiseis.gr.

Για τα υπόλοιπα μένει λίγο παραπάνω από 1 εκατ. Και από αυτά, πρέπει να καλυφθούν οι Ευρωεκλογές, το Συνέδριο και τα πάγια κομματικά έξοδα. Δεν βγαίνει η εξίσωση, όπως είναι προφανές και αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.