«Του άξιζε τέτοιο ρεντίκολο;»: Η αιχμηρή ατάκα Πρετεντέρη για τον Τσίπρα που έγινε viral

Τέλος ο Πρετεντέρης...

«Αρχίζω και λυπάμαι τον Τσίπρα»

Τη δική του πινελιά έβαλε ο Γιάννης Πρετεντέρης για τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ, μέσω της στήλης του στα Νέα.

Ο γνωστός δημοσιογράφος, δεν έχασε ευκαιρία να σχολιάσει σκωπτικά τα τεκταινόμενα στην Κουμουνδούρου, με τις αποχωρήσεις της Ομπρέλας και της ομάδας Αχτσιόγλου, και τον πόλεμο ανακοινώσεων που έχει ξεσπάσει, με αφορμή τη διάσπαση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στο στόχαστρο των δηκτικών βελών του βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας, που βρίσκεται στα «διασταυρούμενα πυρά» των δυο πλευρών. Οι μεν παραμένοντες στο ΣΥΡΙΖΑ κατακεραυνώνουν τους αποχωρήσαντες υπουργούς του 15-19, οι δε αποχωρήσαντες επιμένουν να υπερασπίζονται την κληρονομιά της κυβέρνησης Τσίπρα.

Οι περί το Στέφανο Κασσελάκη όμως, σε μία προσπάθεια να λοιδορήσουν τα αποχωρήσαντα, «βαριά» στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, υποβαθμίζουν πλήρως τα πεπραγμένα τους εκείνης της περιόδου.

Με δεδομένη, λοιπόν, μια τέτοια επιθετική ρητορική, είναι αβέβαιο αν ο κύκλος των αποχωρήσεων στο ΣΥΡΙΖΑ έχει κλείσει, καθώς είναι αρκετά ακόμα τα στελέχη που παραμένουν στο κόμμα, με κυβερνητική θητεία στη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Γράφει ο Γιάννης Πρετεντέρης στα Νέα

Αυτόν τον δύσμοιρο τον Τσίπρα ποιος τον καταράστηκε; Του άξιζε τέτοιο ρεντίκολο που έλεγε κι η νόνα μου η Ολγα;

Διότι, αν θυμάστε, οι συριζαίοι ζούσαν έως τώρα με το παραμύθι ότι η κυβέρνησή του Τσίπρα «έσωσε τον τόπο». Από τι τον έσωσε; Πώς τον έσωσε; Ποιος το κατάλαβε; Αγνωστο.

Αλλά έτσι έλεγαν μεταξύ τους ρουφώντας το φρέντο τους κι ευχαριστιόταν η ψυχούλα του καφενείου.

Και τώρα έρχονται οι «Στεφανουά» και τους βγάζουν άχρηστους. Ποιους; Τους σωτήρες υπό τον Τσίπρα.

Εμείς βεβαίως το ξέραμε αλλά οι ίδιοι πολύ στενοχωρήθηκαν που το κατάλαβαν κι οι δικοί τους.

Κι εκεί ακριβώς αρχίζω και λυπάμαι τον Τσίπρα. Από άχαστος και τροπαιοφόρος κατέληξε να τον κράζει κι ο Κωνσταντόπουλος – ο μπαμπάς, όχι η κόρη του η σοσιαλίστρια…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.