Παραβίασε την ουδετερότητα ο Τσίπρας…

Τώρα το κατάλαβαν όλοι: Πόσο πιο ξεκάθαρος να γίνει ο Αλέξης Τσίπρας;

Η κίνηση που απέτυχε

Σημαντικές αναμένεται να είναι οι εξελίξεις όσον αφορά στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και την «ομάδας Αχτσιόγλου», όπως λέγονται οι εννέα βουλευτές που αποχώρησαν προ ημερών από το κόμμα.


Οι συνολικά 11 αποχωρήσαντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να ανακοινώσουν άμεσα τη σύσταση νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας ώστε να μπορέσουν να λάβουν μέρος στη συζήτηση στη Βουλή για τον προϋπολογισμό.

Οι ανεξάρτητοι, ακόμα, βουλευτές ψάχνουν γραφεία για να στεγαστεί ο φορέας τους, ενώ ο σχηματισμός νέου κόμματος θα έρθει μετά τις γιορτές, με στόχο να κατέλθουν στις ευρωεκλογές.

Άλλο ένα ερώτημα που αναμένεται να απαντηθεί εντός του επόμενου διαστήματος είναι εάν η ομάδα θα έχει έναν επικεφαλής ή μία ηγετική ομάδα. Όλα δείχνουν, πάντως, πως ο Αλέξης Χαρίτσης θα αναλάβει επικεφαλής της Κ.Ο.

Την ίδια στιγμή αποχώρησαν 51 πανεπιστημιακοί και 37 από τα 50 μέλη της ηγεσίας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ. Υπό αυτό το πρίσμα ο Στέφανος Κασσελάκης κάνει «άνοιγμα» στον Νίκο Κοτζιά για συνεργασία προκειμένου να «μειώσει» τις απώλειες.

Παραβίασε την ουδετερότητα ο Τσίπρας

Ενώ στον ΣΥΡΙΖΑ ο «εμφύλιος» καλά κρατεί, ο Αλέξης Τσίπρας έχει δείξει πως κρατάει στάση ουδετερότητας. Ωστόσο, υπογείως, έδωσε τη δική του «μάχη» η οποία αποδείχτηκε μάταιη, για να μην ξεκινήσει η διάλυση του κόμματος.

Σύμφωνα με τον Βηματοδότη, η «μάχη» του κ. Τσίπρα να κρατήσει τους 40άρηδες στον ΣΥΡΙΖΑ χάθηκε κάτω από την πίεση των εξελίξεων και την ραγδαία μετάλλαξη του κόμματος. «Παραβιάζοντας» την ουδετερότητα που είχε τηρήσει μέχρι και την αποχώρηση της Ομπρέλας, ο κ. Τσίπρας προσπάθησε να αποτρέψει την γενιά του από την έξοδο, αλλά δεν τα κατάφερε…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.