Απαντάει με «μπαμ»: Η πρώτη μεταγραφή αεροδρομίου του Κασσελάκη μετά το τσουνάμι αποχωρήσεων

Υποκλίθηκε και o Τσίπρας: Η πρωτοφανής κίνηση-απάντηση του Κασσελάκη που προκάλεσε πονοκέφαλο στην ΝΔ (Vid)

Ποιος επιστρέφει;

«Κοσμογονικές» είναι οι αλλαγές στην κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας μετά τις νέες αποχωρήσεις που σημειώθηκαν από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Εκτός ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται πλέον η ομάδα της Έφης Αχτσιόγλου, που κατηγορεί τον Στέφανο Κασσελάκη πως «διαλύει» το κόμμα. Μαζί με τις αποχωρήσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου και της Πέτης Πέρκα, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ μετρά πλέον 11 αποχωρήσεις.

Στέφανος Κασσελάκης: Η μεταγραφή αεροδρομίου

Μετά τις αποχωρήσεις αναγνωρίσιμων στελεχών από το κόμμα, ο Στέφανος Κασσελάκης θα συνεργαστεί με ένα πρόσωπο που είχε βρεθεί στην κυβέρνηση Τσίπρα και μάλιστα η Έλενα Ακρίτα είχε γράψει πρόσφατα πως «μας λείπει».

Συγκεκριμένα ο κ. Κασσελάκης έστειλε επιστολή στον Νίκο Κοτζιά για να «ξεκινήσει ο διάλογος για την ανασύνταξη των προοδευτικών δυνάμεων».

Στην επιστολή που απέστειλε, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι αποδέχεται την πρόσκληση Κοτζιά και πως είναι ανοικτός στον διάλογο και στη συνεργασία.

Αναλυτικά στην επιστολή του ο Στέφανος Κασσελάκης τονίζει:

«Έλαβα την επιστολή σου και σ’ ευχαριστώ για την πρόσκληση που απευθύνεις στον ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ. Χαίρομαι δε, καθώς διαπιστώνω ότι η επιστολή διαπνέεται από πνεύμα για την ανάγκη ενότητας και συνεργασίας όλων των δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων του τόπου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στηρίζει και προωθεί τον ανοιχτό διάλογο και τη συνεργασία με όλες τις δημοκρατικές και προοδευτικές δυνάμεις, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και δέσμευσης απέναντι στην κοινωνία.

Στην παρούσα κρίσιμη ιστορική και πολιτική καμπή είναι αναγκαίο να ξεκινήσει ο διάλογος για την ανασύνταξη των προοδευτικών δυνάμεων, για την εξεύρεση των αναγκαίων ιδεολογικών συγκλίσεων και προοπτικών, για τον σχεδιασμό μακροπρόθεσμων προγραμματικών συμφωνιών με βαθιά πίστη στις δημοκρατικές αρχές και αξίες, με όρους συμπεριληπτικότητας και κοινωνικής λογοδοσίας.

Μέσα από τον πλουραλισμό και τη διεύρυνση θα προκύψει η (ανά)σύνθεση των προοδευτικών δυνάμεων, θα βαθύνουν οι συνεργασίες, θα παραχθούν νέες ιδέες, θα υλοποιηθούν στόχοι και θα επιτευχθούν κοινά οράματα.

Κυρίως, όμως, θα δημιουργηθούν “μέτωπα αντίστασης και αναγέννησης” απέναντι στις διαρκείς πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές προκλήσεις σ’ εθνικό και διεθνές επίπεδο. Για να μπορέσει να επέλθει η κοινωνική και πολιτική αλλαγή και να ανατραπεί η καταστροφική για τη χώρα κυβέρνηση της ΝΔ.

Για τους λόγους αυτούς είμαι ανοιχτός στον διάλογο και τη συνεργασία, αποδεχόμενος την πρόσκλησή σου.​»

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.