Μένει ή φεύγει; Η απόφαση του Τσίπρα που αλλάζει άρδην τα δεδομένα στον ΣΥΡΙΖΑ

Τσίπρας Vs 53: Μαζί δεν κάνουνε, χώρια μπορούνε;

Τι θα κάνει;

«Καζάνι που βράζει» θυμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ με τη διάσπαση να αποτελεί γεγονός μετά και τις απανωτές αποχωρήσεις από το κόμμα.

Η ομάδα «6+6» της Έφης Αχτσιόγλου ανακοίνωσε πως αποχωρεί από την Κουμουνδούρου, ενώ εκτός κόμματος είναι και ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ο Γιώργος Κυρίτσης, ο Νίκος Παρασκευόπουλος αλλά και στελέχη τοπικών οργανώσεων.

Η ομάδα Αχτσιόγλου με την Ομπρέλα έχουν σκοπό να δημιουργήσουν νέο κόμμα και ο Στέφανος Κασσελάκης υποστήριξε πως αποχώρησαν «για την καρέκλα». Ανέφερε πως στόχος του είναι η ενότητα και υποστήριξε πως αν πριν τις εσωκομματικές εκλογές του έλεγε η Έφη Αχτσιόγλου πως αν δεν έβγαινε πρόεδρος θα έφευγε, ο ίδιος θα είναι κάνει πίσω.  «Ήταν αφόρτιστοι για την ενότητα, φορτισμένοι για τη διάσπαση», έγραψε.

Από την πλευρά τους, όσοι αποχώρησαν έκαναν λόγο για «χυδαιότητα» η οποία «επιβεβαιώνει την ορθότητα της επιλογής μας να αποχωρήσουμε από το κόμμα Κασσελάκη». «Δεν έχουμε καμία διάθεση να ακολουθήσουμε τον δρόμο που ο ίδιος έχει επιλέξει για τον εαυτό του. Για άλλη μια φορά απαντά στην πολιτική κριτική με προσωπικές επιθέσεις», τονίζεται στη συνέχεια.

«Αν θέλει να κατανοήσει και τους υπόλοιπους πολιτικούς λόγους των μαζικών αποχωρήσεων χιλιάδων αγωνιστών από το κόμμα του, τον παραπέμπουμε στη χθεσινή δήλωση των μελών της Κεντρικής Επιτροπής, αλλά και στα δεκάδες άλλα κείμενα αποχωρήσεων που έχουν κατατεθεί τις τελευταίες ημέρες, λαμβάνοντας υπόψη μας το σοβαρό ενδεχόμενο να νομίζει ότι είναι “πουμαρό”», επισημαίνεται.

«Η δική μας υποχρέωση είναι η επιλογή της ευθύνης και της ελπίδας: η μαχητική αντιπολίτευση απέναντι στην επικίνδυνη κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, κάτι που είναι φανερό ότι ο κ. Κασσελάκης αδυνατεί να υπηρετήσει», υπογραμμίζουν βουλευτές που αποχώρησαν από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης, τόνισαν ότι «σε κάθε περίπτωση χρειάζεται πολύ θράσος ένας άνθρωπος που δεν έχει υπάρξει στην Αριστερά παρά μόνο ως διεκδικητής ή κάτοχος καρέκλας να κάνει μαθήματα ανιδιοτέλειας σε ανθρώπους που έχουν δώσει πολιτικές και κοινωνικές μάχες επί πολλά χρόνια στα κινήματα και στο κόμμα χωρίς καμία απολύτως καρέκλα».

Η απόφαση Τσίπρα

Μέσα σε αυτό το κλίμα και ενώ έχει αποχωρήσει από την προεδρία, το όνομα του Αλέξη Τσίπρα ακούγεται και από τις δύο πλευρές αλλά ο ίδιος, όσο και αν έχει δεχτεί πιέσεις για να τοποθετηθεί ακόμα και πριν τις εσωκομματικές εκλογές, έχει επιλέξει τον δρόμο της σιωπής.

Μετά τις τελευταίες αποχωρήσεις υπήρξε διαρροή από συνεργάτες του πως τις χαρακτήρισε στρατηγικό λάθος. Ωστόσο μέσω της «Αυγής» που είναι κομματικό όργανο, έγινε λόγος για fake news.

Σε κάθε περίπτωση ο Αλέξης Τσίπρας κρατάει αποστάσεις από την… σφαγή στελεχών και προσπαθεί να παραμείνει ουδέτερος. Στόχος του είναι να μην του προσάψουν ότι παρεμβαίνει υπέρ συγκεκριμένου στρατοπέδου. Ο πρώην πρόεδρος παραμένει ακόμη και σήμερα εκλεγμένος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και δεν έχει σκέψεις ούτε αποχώρησης αλλά ούτε και επιστροφής στην αρχηγία.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.