Την ώρα που όλοι ασχολούνται με τον ΣΥΡΙΖΑ: Δημοσκόπηση-ντροπή γι’ ακόμα μία φορά… 

Την ώρα που όλοι ασχολούνται με τον ΣΥΡΙΖΑ: Δημοσκόπηση-ντροπή γι’ ακόμα μία φορά… 

Προβληματισμός από τα αποτελέσματα

Ενώ η διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ αλλάζει το πολιτικό σκηνικό της χώρας και απασχολεί όλες τις εκπομπές, τα δεδομένα μίας νέας δημοσκόπησης προκαλούν μεγάλο προβληματισμό.

Στη δημοσκόπηση της Pulse που διενεργήθηκε για λογαριασμό του ΣΚΑΙ στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 33% έναντι 13% του ΠΑΣΟΚ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην τρίτη θέση με 12,5% ενώ ακολουθεί το ΚΚΕ με 9%, η Ελληνική Λύση με 5%, οι Σπαρτιάτες και το ΜέΡΑ25 με 3%, η Νίκη και η Πλεύση Ελευθερίας με 2,5% ενώ το ποσοστό των αναποφάσιστων είναι στο 11%.


Δημοσκόπηση-ντροπή

Στη δημοσκόπηση προκύπτει πως οι Σπαρτιάτες θα έμπαιναν στη Βουλή αν γίνονταν εκλογές καθώς συγκεντρώνουν πάνω από 3%. Οι βουλευτές του κόμματος βρίσκονται αντιμέτωποι με σοβαρές κατηγορίες και εις βάρος τους διενεργείται έρευνα από τον Άρειο Πάγο. Όλα ξεκίνησαν μετά τις δηλώσεις του Βασίλη Στίγκα περί «Greek Mafia» που καθοδηγεί τους βουλευτές.

Και μπορεί να κατηγορούνται πως καθοδηγούνται από… μαφιόζους, αλλά αυτό όχι μόνο δεν πτοεί κάποιους από το να τους ψηφίσουν, αλλά υπάρχουν αρκετοί πολίτες που επιλέγουν το συγκεκριμένο κόμμα και το βάζουν στη Βουλή.

Υπενθυμίζεται πως έχει αρθεί η ασυλία στους εξής βουλευτές: Αθανάσιος Χαλκιάς, Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς, Γιώργος Μανούσος, Αλέξανδρος Ζερβέας, Ιωάννης Δημητροκάλλης, Διονύσης Βαλτογιάννης, Γιώργιος Ασπιώτης, Μιχαήλ Γαυγιωτάκης, Ιωάννης Κόντης, Πέτρος Δημητριάδης και ο Κωνσταντίνος Φλώρος ο οποίος έχει ανεξαρτητοποιηθεί από το κόμμα των «Σπαρτιατών».

Δημοσκόπηση: Οι αναποφάσιστοι και η δεύτερη θέση

Σύμφωνα με το σενάριο κατανομής των αναποφάσιστων, η εκτίμηση για την πρόθεση ψήφου είναι ως εξής: ΝΔ 38%, ΠΑΣΟΚ 15%, ΣΥΡΙΖΑ 14,5%, ΚΚΕ 10,5%, Ελληνική Λύση 5,5%. Σπαρτιάτες και Μέρα25 3,5%.

Σύμφωνα με την έρευνα, η εκτίμηση για την εξέλιξη της μάχης της δεύτερης θέσης δείχνει πως το τελευταίο τρίμηνο και συγκεκριμένα από τον Σεπτέμβριο του 2023, ο ΣΥΡΙΖΑ από το 19% πέφτει στο 14,5% ενώ το ΠΑΣΟΚ από το 12% ανεβαίνει στο 15%, τον μήνα Νοέμβριο. Αντίστοιχα για το ΚΚΕ η εξέλιξη/εκτίμηση από τον Σεπτέμβριο που ήταν στο 9%, φτάνει στο 10,5% τον Νοέμβριο.


Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.