Ώρα ΣΥΡΙΖΑ: Αυτή είναι η οριστική απόφαση της Έφης Αχτσιόγλου

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Μη αναστρέψιμο το αποτέλεσμα…

Τι θα κάνουν οι 6+6;

«Καζάνι που βράζει» είναι ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής και την αποχώρηση της Ομπρέλας και των βουλευτών, Ευκλείδη Τσακαλώτου και Πέτης Πέρκα.

Επίσης η ομάδα 6+6 της Έφης Αχτσιόγλου «ζυγίζει» τις επιλογές της, με τις πληροφορίες να συγκλίνουν ότι μένει μόνο να προσδιοριστεί ο ακριβής χρόνος κατά τον οποία τα στελέχη αυτά θα φύγουν από το κόμμα.

Η Αχτσιόγλου θέλει τον… μαγικό αριθμό 10 βουλευτών που θα σταθούν υπέρ της και μέχρι στιγμής έχει οκτώ. Και αυτό διότι σε περίπτωση που έχει 10 βουλευτές θα μπορεί να συγκροτήσει Κοινοβουλευτική Ομάδα στη Βουλή με την ίδια επικεφαλής.

Η οριστική απόφαση της Έφης Αχτσιόγλου

Η ομάδα Αχτσιόγλου βλέπει πλέον την πόρτα της εξόδου με καταληκτική ημερομηνία την επόμενη Κεντρική Επιτροπή στις αρχές Δεκεμβρίου. Ουσιαστικά οι 6+6 αναμένεται να φύγουν από τον ΣΥΡΙΖΑ τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με το reader.gr.

Το ρεπορτάζ λέει πως αυτός που κυρίως πιέζει είναι ο Δημήτρης Τζανακόπουλος που είναι υπέρ της άμεσης αποχώρησης από το κόμμα, ενώ άλλα στελέχη όπως ο Αλέξης Χαρίτσης εκφράζονται πολύ πιο συγκρατημένα. Στη γραμμή της εξόδου ήταν και ο ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδημούλης που τόνισε ότι οποιαδήποτε νέα προσπάθεια πρέπει να χτιστεί γύρω από τους σαραντάρηδες του κόμματος.

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.