6,7%: Δημοσκόπηση-κόλαφος για τον ΣΥΡΙΖΑ

6,7%: Δημοσκόπηση-κόλαφος για τον ΣΥΡΙΖΑ

Συναγερμός στην Κουμουνδούρου

Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας με δεύτερο κόμμα το ΠΑΣΟΚ και τρίτο τον ΣΥΡΙΖΑ, δείχνει νέα δημοσκόπηση της Marc, σχεδόν πέντε μήνες από τις βουλευτικές εκλογές 2023.

Αναλυτικότερα, στη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για το «Πρώτο Θέμα», στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 34,1%, το οποίο με αναλογική κατανομή των αναποφάσιστων αγγίζει το 39%.

Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με ποσοστό 12,4% και με την εκλογική του δύναμη να εκτιμάται να αγγίζει το 14,3%, περνώντας έτσι στη δεύτερη θέση και ρίχνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ στην τρίτη θέση με τα αντίστοιχα ποσοστά του να είναι 12% και 13,8%.

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται το ΚΚΕ με 8,3% και την εκλογική του δύναμη να εκτιμάται ότι είναι στο 9,6%.

«Μαύρα μαντάτα» για τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να είναι ο πιο δημοφιλής πολιτικός αρχηγός με ποσοστό 48%, ενώ ακολουθούν οι Δημήτρης Κουτσούμπας με 42,8% και Νίκος Ανδρουλάκης με 32,6%.

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται η Ζωή Κωνσταντοπούλου με ποσοστό 28,8%. Ο ΣΥΡΙΖΑ εκτός από το γεγονός ότι βρίσκεται στην τρίτη θέση στην πρόθεση ψήφου, βλέπει και τη δημοφιλία του αρχηγού του να «βουλιάζει» αφού ο Στέφανος Κασσελάκης έρχεται πέμπτος στην κατάταξη με ποσοστο 23,4%.

Στην ερώτηση «Ποιον πολιτικό αρχηγό εμπιστεύεστε περισσότερο;», ο Κυριάκος Μητσοτάκης έρχεται πάλι πρώτος με 40,3%, ενώ ακολουθούν ο Νίκος Ανδρουλάκης με 8,5%, ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 7,2% και ο Στέφανος Κασσελάκης με 6,7%.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.