Ανατροπή στην ανατροπή: Το ήξερε ο Τσίπρας…

Ανατροπή στην ανατροπή: Το ήξερε ο Τσίπρας...

Το μεγάλο ερώτημα, βέβαια, είναι πλέον ένα.

Τις πιο δύσκολες ώρες του διάγει αυτές τις ημέρες ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βλέπει την οριστική διάσπαση να μοιάζει αναπόφευκτη και ο Στέφανος Κασσελάκης καλείται να λύσει έναν δυσεπίλυτο (ου μην και άλυτο…) γρίφο στο εγγύς μέλλον. 

Το όνομα του Αλέξη Τσίπρα- του ιστορικού ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή, που τον πήρε από το 3% και τον έκανε κυβέρνηση- αναφέρεται συχνά-πυκνά εσχάτως, καθώς θεωρείται πυλώνας ενότητας και αυτός που θα παρέμβει για ν’ αποφευχθούν τα πολύ χειρότερα.

Ο πρώην πρωθυπουργός συνεχίζει να κινείται στο παρασκήνιο και να μη θέλει να βγει μπροστά, καθώς, δεν πρέπει να ξεχνάμε, η Ομπρέλα (που μόλις «είδε» τον Κασσελάκη αποχώρησε…) και οι συν αυτή ήταν εκείνοι που τον ώθησαν στην παραίτηση.

Ωστόσο, αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα έρχονται στο φως αναφορικά με τον κ. Τσίπρα. Το σημαντικότερο εξ αυτών- που για κάποιο λόγο πέρασε στα ψιλά- ήταν η τοποθέτηση του Πέτρου Κόκκαλη, ο οποίος μέσω συνέντευξής του στην ΕΡΤ μίλησε ανοικτά για την ανάγκη ενός πράσινου κόμματος κι εν συνεχεία ανεξαρτητοποιήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Κι εδώ έρχεται το πολιτικό κερασάκι στην τούρτα: ο κ. Κόκκαλης είπε ότι δεδιεκδικεί αρχηγικό ρόλο για τον εαυτό του, αλλά αποκάλυψε ότι έχει μιλήσει με τον Αλέξη Τσίπρα και υποστήριξε πως ο πρώην αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ αντιλαμβάνεται την ανάγκη ενός τέτοιου κόμματος!

Κι εδώ έρχεται το κομβικό ερώτημα: εφόσον ο Τσίπρας ήξερε για τις προθέσεις Κόκκαλη και, μάλιστα, συμφώνησε, ποια είναι τα πλάνα του;

Γιατί ένας άνθρωπος 50 ετών με αυτό το ιστορικό πίσω του, αποκλείεται να «κόψει» την πολιτική…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.