Οριστική «ταφόπλακα»: Ο ΣΥΡΙΖΑ τελειώνει…

SYRIZA

Τουλάχιστον από κόμμα εξουσίας.

Στο πιο κρίσιμο σταυροδρόμι της ιστορίας του μπαίνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς η οριστική διάσπαση σε… χίλια κομμάτια μοιάζει αναπόφευκτη και η κατάσταση για τον πρόεδρο Κασσελάκη μόνο ευχάριστη δεν είναι.

Ο διάδοχος του Αλέξη Τσίπρα που προσγειώθηκε θορυβωδώς στο πολιτικό σκηνικό της χώρας και επικράτησε- με συνοπτικές διαδικασίες- των εσωκομματικών του αντιπάλων, είδε την Ομπρέλα ν’ αποχωρεί προσφάτως από τον ΣΥΡΙΖΑ, πληγώνοντας σημαντικά την εικόνα του (μα και σε «πρακτικό» επίπεδο, καθώς έχασε δυο βουλευτές).

Τώρα, ωστόσο, βρίσκεται μπροστά στην πιο δύσκολη κατάσταση της σύντομης θητείας του στον προεδρικό θώκο, μιας και ο Νάσος Ηλιόπουλος, κατά την εισήγησή του στην πανελλαδική στη σημερινή πανελλαδική σύσκεψη της τάσης «6+6» της Έφης Αχτσιόγλου, προανήγγειλε ουσιαστικά την αποχώρηση και της ομάδας της πρώην υπουργού Εργασίας που, θυμίζουμε, ήταν εκείνη που ηττήθηκε στον δεύτερο γύρο. από τον Στέφανο Κασσελάκη.

«Δεν μπορούμε να μείνουμε άλλο, καλύτερα να έχεις να ανέβεις ένα δύσβατο βουνό παρά να σε ρουφήξει ο βούρκος», φέρεται να είπε ο κ. Ηλιόπουλος, κάτι που δείχνει το τι θα επακολουθήσει.

Βέβαια, υπάρχουν και εκείνοι, εντός της ομάδας, που τάσσονται υπέρ της παραμονής στον ΣΥΡΙΖΑ… για την ώρα (έχοντας θέσει ως χρονικό ορίζοντα της ευρωεκλογές), όμως τα πράγματα δείχνουν (περαιτέρω) διάλυση.

Αν επιβεβαιωθεί η πρόθεση της κ. Αχτσιόγλου και των συνεργατών της για αποχώρηση, τότε καταλαβαίνει εύκολα κανείς πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ουσιαστικά παύει να είναι ένα (εν δυνάμει, έστω) κόμμα εξουσίας και συρρικνώνεται σημαντικά.

Ήδη οι τελευταίες δημοσκοπήσεις είναι αδυσώπητες…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.