40 χρόνια ψευδοκράτος: Αδιανόητη πρόκληση Ερντογάν εις βάρος της Ελλάδας…

40 χρόνια ψευδοκράτος: Αδιανόητη πρόκληση Ερντογάν εις βάρος της Ελλάδας…

Τι έγραψε στο Twitter

Πέρασαν 40 χρόνια από την ημέρα που το καθεστώς Ντενκτάς σε συνεργασία με τη Τουρκία, προχώρησαν στην ανακήρυξη του ψευδοκράτους στη Κύπρο, μόλις 9 χρόνια από την εισβολή του 1974.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με αφορμή την 40η επέτειο, απέστειλε στον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Ερσίν Τατάρ, συγχαρητήρια επιστολή.

«Συγχαίρω ολόψυχα τους αδελφούς μας», έγραψε ο Πρόεδρος της Τουρκίας στο Χ (πρώην Twiter). Στην επιστολή του προς τον «ψευδοπρωθυπουργό» στην κατεχόμενη βόρεια Κύπρο, Ερσίν Τατάρ, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρει ότι «μία δίκαιη, βιώσιμη και διαρκής λύση θα είναι δυνατή μόνο μέσα από ένα πλαίσιο που θα βασίζεται στην πραγματικότητα επί του εδάφους».

Με αφορμή τη συμπλήρωση 40 ετών από την ανακήρυξη του τουρκοκυπριακού ψευδοκράτους, ο Τούρκος πρόεδρος προσθέτει ότι η Τουρκία υποστηρίζει πλήρως το «όραμα λύσης» που παρουσίασε ο Ερσίν Τατάρ στη Γενεύη, «το οποίο στοχεύει κυρίως στην καταγραφή της κυριαρχικής ισότητας και του ίσου διεθνούς καθεστώτος του τουρκοκυπριακού λαού, και στη συνέχεια στη διαπραγμάτευση μοντέλων συνεργασίας μεταξύ των δύο κρατών στο νησί».

Για την ανακήρυξη του ψευδοκράτους στις 15 Νοεμβρίου 1983, ο Ερντογάν ανάρτησε μήνυμα στο X (πρώην Twitter):

«Συγχαίρω ολόψυχα τη 15η Νοεμβρίου Ημέρα Δημοκρατίας των αδελφών μας στην Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου, που γιορτάζουν σήμερα την 40ή επέτειο από την ίδρυσή της.

Θυμάμαι με έλεος τους ήρωες που είπαν «σταμάτα» στην κατοχή, την αιχμαλωσία και την καταπίεση με τον επικό τους αγώνα και στέλνω τους χαιρετισμούς μου στον λαό της Κύπρου.

Ως Türkiye, θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε δίπλα στους Τουρκοκύπριους αδελφούς μας».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.