Με την Ομπρέλα ν’ αποτελεί παρελθόν: Επιτέλους, ο Κασσελάκης έκανε τη μόνη κίνηση που βγάζει νόημα…

Η ανατροπή της χρονιάς: Δημοσκόπηση - έκπληξη για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ φέρνει τα πάνω-κάτω

Επιχειρεί να κατευνάσει τις αντιδράσεις

«Καζάνι που βράζει» είναι ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής και την αποχώρηση της Ομπρέλας και των βουλευτών, Ευκλείδη Τσακαλώτου και Πέτης Πέρκα.

Επίσης η ομάδα 6+6 της Έφης Αχτσιόγλου «ζυγίζει» τις επιλογές της, με τις πληροφορίες να συγκλίνουν ότι μένει μόνο να προσδιοριστεί ο χρόνος κατά τον οποία τα στελέχη αυτά θα φύγουν από το κόμμα.

Η Αχτσιόγλου θέλει τον… μαγικό αριθμό 10 βουλευτών που θα σταθούν υπέρ της και μέχρι στιγμής έχει οκτώ. Και αυτό διότι σε περίπτωση που έχει 10 βουλευτές θα μπορεί να συγκροτήσει Κοινοβουλευτική Ομάδα στη Βουλή με την ίδια επικεφαλής.

Η κίνηση του Στέφανου Κασσελάκη

Το παρασκήνιο στον ΣΥΡΙΖΑ είναι έντονο και ο Στέφανος Κασσελάκης φαίνεται πως αποφάσισε να σταματήσει την επιθετική ρητορική προς τα στελέχη κάνοντας ένα βήμα πίσω.

Ο πρόεδρος του κόμματος αποφάσισε να τείνει χείρα φιλίας προς την Έφη Αχτσιόγλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ των δύο γραμματέων του κόμματος Ράνιας Σβίγκου και Γιώργου Βασιλειάδη, με τους Νάσο Ηλιόπουλο και Αλέξη Χαρίτση, δύο κορυφαία στελέχη που τάσσονται στο πλευρό της πρώην υπουργού.

Μάλιστα, οι τέσσερις έχουν συναντηθεί πολλές φορές το τελευταίο διάστημα, ενώ τη συγκεκριμένη συνάντηση επιβεβαιώνουν και οι δύο πλευρές. Πάντως το περιεχόμενο των συνομιλιών δεν έχει γίνει γνωστό.

Την ίδια ώρα, το «στρατόπεδο» της Έφης Αχτσιόγλου αφήνει ανοιχτά τα ενδεχόμενα για παραμονή ή μη της πρώην υπουργού στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Προφανώς όμως τέτοιες συναντήσεις εντάσσονται στις προσπάθειες προκειμένου να γεφυρωθούν οι διαφορές μεταξύ των δύο πλευρών.

Η χείρα φιλίας της πλευράς Κασσελάκη «μεταφράζεται» μέσα από τις πρωτοβουλίες των γραμματέων του κόμματος να έρθουν σε επαφή με στελέχη που διαφωνούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι γραμματείς έρχονται σε επαφή με το σύνολο των στελεχών, ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα είχαν σειρά επαφών με την «Ομπρέλα».


Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.