Νέα γρίπη απειλεί τον πλανήτη

Νέα γρίπη απειλεί τον πλανήτη

Ξαφνική έξαρση παρουσιάζει η γρίπη των πτηνών στη Γαλλία. 

1,2 εκατομμύρια ζώα έχουν ήδη εξαλειφθεί, ενώ άλλα τρία εκατομμύρια πρέπει να σφαγιαστούν μπροστά στην εξάπλωση της νόσου στη Δυτική Γαλλία.

Το ξαφνικό ξέσπασμα της γρίπης των πτηνών στη Δυτική Γαλλία, απαιτεί τη σφαγή εκατομμυρίων πουλερικών για να «καθαριστεί η περιοχή», δήλωσε στον Τύπο σήμερα Παρασκευή το Υπουργείο Γεωργίας.

Επί του παρόντος, «έχουν θανατωθεί περίπου 1,2 εκατομμύρια ζώα και υπολογίζεται ότι έχουμε ακόμη τρία εκατομμύρια ζώα που απομένουν προς σφαγή» στην περιοχή, με στόχο να σταματήσει αυτή η κρίση, το μέγεθος της οποίας υπερβαίνει κατά πολύ αυτό του περασμένου έτους, ανέφερε η ίδια πηγή.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό για την Υγεία των Ζώων, 40 χώρες στην Ευρώπη, την Ασία, τη Βόρεια Αμερική και την Αφρική μάχονταν τους τελευταίους μήνες για να κρατήσουν την απειλή υπό έλεγχο. Το Ισραήλ έχει θανατώσει πάνω από ένα εκατομμύριο πτηνά από τις αρχές του 2022 με τους αρμόδιους να μιλάνε για «τη χειρότερη επιδημία γρίπης των πτηνών ποτέ». Οι υποτύποι H5N1, H5N3, H5N4, H5N5, H5N6 και H5N8 της γρίπης των πτηνών κυκλοφορούν σε πληθυσμούς πτηνών και πουλερικών σε όλο τον κόσμο, προκαλώντας ανησυχίες στο OIE.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.