Ο πολύ σοβαρός λόγος που δεν μιλάει ο Τσίπρας

Μετά την αποκάλυψη για παραίτηση: Μάλλον μας ξέφυγε το πιο σημαντικό που είπε ο Τσίπρας... 

Γιατί δεν παίρνει θέση;

Η διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ είναι γεγονός μετά την αποχώρηση της Ομπρέλας και των βουλευτών Ευκλείδη Τσακαλώτου – Πέτης Πέρκα μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Η Κεντρική Επιτροπή συνεδρίασε εν μέσω έντασης και διαφωνιών για το δημοψήφισμα που ζήτησε ο Στέφανος Κασσελάκης για την αποχώρηση στελεχών που έκαναν δηλώσεις κατά της εκλογής του.

Πάνος Σκουρλέτης, Νίκος Βούτσης, Γιώργος Σταθάκης και Στέφανος Τζουμάκας είναι μεταξύ των στελεχών που ανακοίνωσαν πως αποχωρούν από το κόμμα.


Και ενώ η… σφαγή συνεχίζεται, ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζει να σιωπά παρά τις εκκλήσεις από στελέχη που υποστηρίζουν πως αν δεν πάρει θέση το κόμμα θα διαλυθεί.

Γιατί δεν παίρνει θέση ο Τσίπρας;

Την τελευταία φορά που υπήρξαν διαρροές από το περιβάλλον του για τους λόγους που τηρεί τη στάση ουδετερότητας και απόλυτης σιωπής, οι διαρροές έλεγαν, ότι ο πρώην πρωθυπουργός εκφράζει σε όλους του τόνους των αγωνία του για τα όσα συμβαίνουν στο κόμμα, ανησυχεί, αλλά το παιδί του ενηλικιώθηκε. Και πρέπει μόνο του πλέον, να συνεχίσει τον δρόμο του. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει πλέον την κηδεμονία του..

Σύμφωνοι, αλλά μπορεί να σιωπά και τώρα που η κατάσταση έχει φθάσει στο “αμήν” και το κόμμα διαλύεται; Μήπως υπάρχει και άλλος λόγος;

Σύμφωνα με το thetoc.gr, ο κ. Τσίπρας κατηγορεί και τις δυο πλευρές ότι δείχνουν ανωριμότητα και ότι δεν βοηθούν στην εκτόνωση της κρίσης, αλλά δεν σκοπεύει να μιλήσει. Ακόμα και τώρα που το κόμμα διασπάται και οδεύει με μαθηματική ακρίβεια στη διάλυση.

Ποιος είναι ο λόγος; Οι κακεντρεχείς λένε ότι ένας από τους λόγους είναι ότι ίσως το απολαμβάνει. Η κρίση δείχνει πόσο αυτός και η ηγεσία του ήταν τα στοιχεία που εκτόξευσαν το κόμμα στην εξουσία και πόσο «ολίγοι πολιτικά» είναι οι επίγονοί του. Μετά από αυτόν το χάος. Η σύγκριση είναι καταλυτική προς όφελός του. Και αυτή η σύγκριση μπορεί να τον ωφελήσει στο μέλλον, όταν και αν θελήσει να επιστρέψει.

Αλλά μάλλον υπάρχει και άλλος λόγος. Ο ένας είναι ότι και να μιλήσει μάλλον θα πει κοινοτοπίες που δεν θα αποδώσουν. Σαν την παρέμβαση του Γιάννη Δραγασάκη που κάλεσε τα στελέχη που σφάζονται και βρίζονται δημοσίως… να τηρήσουν το Καταστατικό και να εκφράζονται μόνο μέσα στα όργανα. Μια παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα για εκτόνωση των παθών και συμβιβασμό ή για ενότητα, θα έχει τις ακριβώς ίδιες συνέπειες και αποτελεσματικότητα, με τις εκκλήσεις του κ. Δραγασάκη. Μηδέν δηλαδή.

Ο άλλος λόγος όμως είναι πιο προσωπικός γι΄αυτό και πολλοί λένε ότι ο κ. Τσίπρας δεν θα μιλήσει καθόλου, τουλάχιστον όχι ακόμα. Και ο λόγος είναι ότι αν μιλήσει, θα βρεθεί και αυτός στη μέση της διαμάχης. Κατά το κοινώς λεγόμενο, «θα τον πάρουν και αυτόν τα σκάγια»”

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.