Από τα 644 στο άλμα των 1000: Αν το κάνει αυτό ο Μητσοτάκης…

Το μεγάλο δίλημμα του πρωθυπουργού: «Έμπλεξε» ο Κυριάκος

Τι σχεδιάζει

Ιδιαίτερα μεγάλες είναι οι αυξήσεις των προϊόντων στα ελληνικά σούπερ μάρκετ με τα νοικοκυριά να έχουν «παγιδευτεί» στην ακρίβεια.

Από έρευνες προκύπτει πως ελληνικά προϊόντα που παράγονται από εταιρείες ελληνικών συμφερόντων είναι φθηνότερα στο Λουξεμβούργο και τη Γερμανία.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος, Απόστολος Ραυτόπουλος, παρουσίασε ελληνικά προϊόντα που πωλούνται φθηνότερα στο Λουξεμβούργο, που ο κατώτατος μισθός είναι στα 2.000 ευρώ. Αναλυτικά:

  • Ελληνικό κασέρι ίδιας εταιρείας: 5,90 ευρώ τα 400 γραμμάρια στο Λουξεμβούργο – 5,97 ευρώ τα 370 γραμμάρια στην Ελλάδα
  • Μπάμπιες κατεψυγμένες ελληνικής εταιρείας: 7,90 ευρώ το ένα κιλό στο Λουξεμβούργο – 10,48 ευρώ το ένα κιλό στην Ελλάδα
  • Φέτα ελληνική ίδιας εταιρείας: 1,69 ευρώ τα 200 γραμμάρια στη Γερμανία – 3,29 ευρώ τα 200 γραμμάρια στην Ελλάδα

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο στόχος για καταπολέμηση της ακρίβειας

Στον κυβερνητικό σχεδιασμό για την καταπολέμηση της ακρίβειας έχει ενταχθεί και το πρόγραμμα με τα «ταμπελάκια» της «Μόνιμης Μείωσης Τιμής» στα σούπερ μάρκετ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ενημέρωση που κάνει μέσω Facebook ανέφερε πως στόχος είναι τα προϊόντα στη Μόνιμη Μείωση Τιμής να φτάσουν τα 1000 από τα 644 που είναι σήμερα:

«Σήμερα θέλω να σας ενημερώσω ότι στο πρόγραμμα έχουν ήδη ενταχθεί 644 προϊόντα από 35 βασικές κατηγορίες (φρέσκο γάλα, απορρυπαντικά, μαρμελάδες, ζάχαρη, δημητριακά, γιαούρτι, αλλαντικά, ρύζι) και προστίθενται συνεχώς νέα. Όπως σας είπα την προηγούμενη εβδομάδα, στόχος μας είναι οι κωδικοί να φτάσουν τους 1.000. Και πιστεύω θα τον πετύχουμε, καθώς πάνω από 50 εταιρίες έσπευσαν να ανταποκριθούν, επιδεικνύοντας αίσθημα κοινωνικής ευθύνης. Παράλληλα, επεκτείνουμε μέχρι το τέλος του 2023 το πλαφόν στο περιθώριο κέρδους σε βασικά είδη πρώτης ανάγκης για το ‘Καλάθι του Νοικοκυριού».

Η ακρίβεια είναι το μεγάλο πρόβλημα των Ελλήνων πολιτών, όπως προκύπτει και από όλες τις δημοσκοπήσεις που γίνονται τους τελευταίους μήνες. Αν η κυβέρνηση καταφέρει να μειώσει μόνιμα τις τιμές σε χιλιάδες προϊόντα, σίγουρα θα είναι ένα «όπλο» στην φαρέτρα του κ. Μητσοτάκη πως είναι ο πρωθυπουργός που βρίσκεται πίσω από την οικονομική ελάφρυνση των νοικοκυριών.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.