Μετά τη μαζική φυγή της «Ομπρέλας»: Πάει για το «τρικ» του αιώνα ο Κασσελάκης…

Μετά τη μαζική φυγή της «Ομπρέλας»: Πάει για το «τρικ» του αιώνα ο Κασσελάκης...

Αν του βγει, θα μιλάμε για το κόλπο του αιώνα.

Μύλος.

Μόνο αυτή η λέξη μπορεί να περιγράψει το τι γίνεται στον ΣΥΡΙΖΑ το τελευταίο διήμερο, καθώς οι διασπάσεις διαδέχονται η μία την άλλη, όπως και τα πισώπλατα «μαχαιρώματα», οι αντεγκλήσεις, οι αλληλοκατηγορίες και οι… διαγραφές- ή, έστω, οι εν δυνάμει διαγραφές.

Φυσικά, το μεγάλο event των εργασιών της Κεντρικής Επιτροπής δεν ήταν άλλο από το τέλος της Ομπρέλας από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς, ως γνωστόν, με επίσημη ανακοίνωσή της που συνυπέγραψε και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, τα μέλη γνωστοποίησαν στον πρόεδρο την πρόεθσή τους ν’ αποτελέσουν παρελθόν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως είναι λογικό- κι όπως έχει αποτυπωθεί και στις τελευταίες δημοσκοπήσεις- αυτές οι πολιτικές αναταράξεις έχουν φέρει τον ΣΥΡΙΖΑ σε ιστορικό χαμηλό (τουλάχιστον) 10ετίας, με το ΠΑΣΟΚ αλλά και το ΚΚΕ να τον απειλούν για την δεύτερη θέση, πίσω από την κραταιά Νέα Δημοκρατία. Όμως…

Όμως έχει αρχίσει να «ανθίζει» και μία νέα άποψη, που θέλει τον Στέφανο Κασσελάκη να έχει κάνει κίνηση-ματ: αρκετοί ισχυρίζονται πως ο διάδοχος του Αλέξη Τσίπρα κατάφερε ν’ απαλλαγεί από τα «βαρίδια» εντός του κόμματος, όπως ακριβώς είχε κάνει και ο Τσίπρας με Λαφαζάνη-Κωνσταντοπούλουυ και σία πίσω στο 2015.

Μπορεί σε πρώτη φάση, λένε, να φαίνεται φανερά ζημιωμένος και ότι μετράει μέρες στον προεδρικό θώκο, όμως ο Κασσελάκης, εκτιμούν, σε βάθος χρόνου θα είναι κερδισμένος μιας και θα πετύχει σημαντική συσπείρωση και από εκείνο το σημείο και μετά θα έχει μόνο… πάνω για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως οι επόμενες εκλογές είναι σε μια γεμάτη τετραετία από τώρα και το τι γίνεται σήμερα τότε δε θα έχει τόσο μεγάλη αξία.

Βέβαια, το εξίσου σημαντικό είναι ν’ αντέξει μια ολόκληρη τετραετία ο Stefanos στο αξίωμά του…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.