Από τα 13 εκατ. στα 500: «Θαύμα» Σωκράτη Κόκκαλη

Από τα 13 εκατ. στα 500: «Θαύμα» Σωκράτη Κόκκαλη

Κι όμως, το έκανε.

Είναι, επί σειρά δεκαετιών πια, ένας από τους πιο πετυχημένους και αναγνωρίσιμους (λόγω και της μακράς του θητείας, φυσικά, στον προεδρικό θώκο του Ολυμπιακού σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ) επιχειρηματίες της Ελλάδος, με… σωρεία πετυχημένων κινήσεων και με deals που προκαλούν ζάλη.

Ακόμα κι αν δε διανύει, προφανώς, την πρώτη του νιότη (έφτασε αισίως τα 84) παραμένει ενεργός στο χώρο  του «επιχειρείν» και είναι σημαντικός παίκτης στην οικονομία της χώρας.

Ο λόγος, φυσικά, για τον Σωκράτη Κόκκαλη, ο οποίος απ’ ό,τι φαίνεται συνεχίζει να μετατρέπει σε χρυσό ό,τι πιάνει.

Γιατί το λέμε αυτό; Γιατί όπως αναφέρει το newmoney.gr ο πρώην πρόεδρος της ομάδας του Πειραιά έκανε ακόμα μία κίνηση-ματ. Διαβάζουμε σχετικά: Ακριβώς πριν από δύο χρόνια  ο Όμιλος Intracom ανακοίνωνε την πώληση της  Intrasoft, στην εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Κοπεγχάγης, Netcompany Group, έναντι 235 εκατ. ευρώ. Είχε συμπληρώσει 25 χρόνια κερδοφορίας και τεχνολογικής πρωτοπορίας όχι μόνον στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Τον Μάιο του 2023, η Ιntracom Holdings ανακοίνωσε την πώληση της Intracom Defense (IDE) -όχι όπου κι όπου, αλλά -στην Israel Aerospace Industries έναντι 60 εκατ. ευρώ. «Παρά την τεχνολογική μας πρωτοπορία, τον τελευταίο καιρό δεν παίρναμε συμβόλαια στην Ελλάδα, γι’ αυτό προτιμήσαμε να πουλήσουμε στο Ισραήλ» είχε σχολιάσει τότε ο Σωκράτης Κόκκαλης.

Αυτές τις μέρες, η αγορά μας βιώνει την ανάσταση της Intralot. Μιας εταιρείας υψηλής τεχνολογίας που διεκδικεί συμβόλαια σε όλες τις γωνιές του πλανήτη αλλά και στην ιδιαίτερα ανταγωνιστική και δύσκολη αμερικανική αγορά. Χρειάστηκαν 3 χρόνια σκληρής δουλειάς, επίμονων διαπραγματεύσεων και περίπλοκων συμμαχιών για να ολοκληρωθεί ένα μικρό θαύμα. Η εταιρεία που το καλοκαίρι του 2021 άξιζε δεν άξιζε 13 εκατ. ευρώ, σήμερα πλησιάζει τα 500 εκατ. και στοχεύει ακόμη ψηλότερα.

Καθόλου μα καθόλου άσχημα, έτσι δεν είναι;

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.