Τα «γυρίζει» ο Νετανιάχου – Η δήλωση για τη Γάζα που δείχνει ότι… μαζεύτηκε 

Πόλεμος στο Ισραήλ: Καμία έκπληξη γι’ αυτό που έγινε στην Αμερική… 

Τα σχέδια του Ισραηλινού πρωθυπουργού

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε χθες Πέμπτη κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox News πως δεν έχει την πρόθεση ούτε να «κυβερνήσει», ούτε «να κυριεύσει», ούτε να επιβάλει νέα «κατοχή» στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ διαβεβαίωσε πως ο στρατός της χώρας του προχωρά «εξαιρετικά καλά» στον πόλεμο εναντίον της Χαμάς. «Πιστεύω πως ο ισραηλινός στρατός τα πάει εξαιρετικά καλά», είπε ο κ. Νετανιάχου.


«Δεν επιδιώκουμε να κυβερνήσουμε στη Γάζα. Δεν επιδιώκουμε να επιβάλουμε κατοχή, αλλά να αποκτήσει, όπως και εμείς, καλύτερο μέλλον», ανέφερε ακόμη.

Επέμεινε ωστόσο στο ότι θα χρειαστεί «αξιόπιστη» δύναμη στον παλαιστινιακό θύλακα αφού τελειώσει ο πόλεμος με το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα, για να προλαμβάνονται κίνδυνοι για τη χώρα του, ώστε να μην επαναληφθεί, όπως το έθεσε, επίθεση όπως αυτή της 7ης Οκτωβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου είχε δηλώσει πως δεν θα υπάρξει καμία κατάπαυση του πυρός αν δεν απελευθερωθούν όμηροι, δείχνοντας πως ο πόλεμος θα έχει συνέχεια.

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.