Την ώρα που ο Τραμπ «καλπάζει»: Μάθατε τι ετοιμάζουν οι Δημοκρατικοί;

Έτσι την πάτησε: Το λάθος τεστ που έκαψε τον Ντόναλντ Τραμπ

Οι πολίτες γυρνούν την πλάτη στον Τζο Μπάιντεν

Εάν οι εκλογές γίνονταν σήμερα, ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα κέρδιζε εύκολα τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν με περισσότερες από 300 ψήφους εκλεκτόρων, σύμφωνα με μια νέα δημοσκόπηση.


Η δημοσκόπηση του Siena College για λογαριασμό των New York Times εντείνει την ανησυχία στους κόλπους των Δημοκρατικών για τις εκλογές του 2024 και υπονομεύει θα αυξήσει την ανησυχία μεταξύ των Δημοκρατικών για τις εκλογές του 2024 και υπονομεύει την ιδέα ότι ο Μπάιντεν είναι ο πιο εκλέξιμος υποψήφιος έναντι του Τραμπ.

Τι ετοιμάζουν οι Δημοκρατικοί

Ο άσος στο μανίκι των Δημοκρατικών όλα δείχνουν πως θα είναι η πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα.  Με τη λαοφιλία του να έχει κατρακυλήσει στο 39%, ο Δημοκρατικός πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, δείχνει ότι είναι «καμένο χαρτί» για το προεδρικό χρίσμα του κυβερνώντος κόμματος ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου του 2024. Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει αβεβαιότητα στους Δημοκρατικούς με πρωτοκλασάτα στελέχη να στρέφουν τις ελπίδες τους στην Μισέλ Ομπάμα, σύζυγο του πρώτου Αφροαμερικανού προέδρου των ΗΠΑ.

Η πολιτική αναλύτρια του αμερικανικού δικτύου «Fox News», Λάιζα Κένεντι, δεν δίστασε δε να δηλώσει ότι «Ο Μπάιντεν είναι τελειωμένος. Ο Τραμπ μπορεί να νικήσει χαλαρά!».

Από την πλευρά της, η πρώην υποψήφια αντιπρόεδρος των Ρεπουμπλικανών, Σάρα Πέιλιν, απαντώντας σε μια σειρά εκλογικών θεωριών συνωμοσίας περί απομάκρυνσης του Μπάιντεν από το αξίωμά του, σχολίασε τη Δευτέρα στο X (πρώην Twitter):«Μην εκπλαγείτε…Αλλά ακόμη πιστεύω ότι η Μισέλ Ομπάμα θα είναι υποψήφια στις εκλογές του 2024».

Πάντως, όλο και περισσότεροι Δημοκρατικοί ευελπιστούν ότι η 59χρονη σύζυγος του Ομπάμα θα μπορούσε να ηγηθεί του κόμματος αλλά και να νικήσει το μεγάλο φαβορί – μέχρι τώρα- των Ρεμπουπλικανών, Ντόναλντ Τραμπ, διαβαίνοντας εκ νέου το κατώφλι του Λευκού Οίκου.

Το γεγονός ότι ο Μπαράκ Ομπάμα έλαβε πρόσφατα με άρθρο του αποστάσεις από τον Τζο Μπάιντεν και την απερίφραστη υποστήριξή του προς την κυβέρνηση Νετανιάχου, δεν είναι τυχαίο.

Ο ιστότοπος του «The Hill» είχε αποφανθεί ότι, τις καλύτερες πιθανότητες για νίκη στις εκλογές του 2024 από το στρατόπεδο των Δημοκρατικών συγκεντρώνει η Μισέλ Ομπάμα. Δημοσκοπήσεις έχουν δείξει ότι θα μπορούσε να επικρατήσει με ποσοστό 48% έναντι 36% του Μπάιντεν στις προκριματικές εκλογές των Δημοκρατικών εφόσον βέβαια έπαιρνε τη μεγάλη απόφαση να κατέβει στην πολιτική διεκδικώντας το χρίσμα του κόμματος.

Πάντως η Μισέλ Ομπάμα επιμένει ότι δεν φλερτάρει με την πολιτική κι ούτε έχει βλέψεις για τον Λευκό Οίκο…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.