Σενάριο για εκλογές τις επόμενες 100 ημέρες

Σενάριο για εκλογές τις επόμενες 100 ημέρες

Η περίφημη πρωθυπουργική ρήση, «οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας» μπαίνει στο συρτάρι.

Επανέρχονται στο εσωτερικό της κυβέρνησης και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ τα εκλογικά σενάρια και συγκεκριμένα για κάλπες όχι όπως συζητούσαν μέχρι πρόσφατα για τις αρχές του φθινοπώρου, αλλά τον Ιούνιο.

Η βαριά σκιά που ρίχνει πάνω από την οικονομία το ουκρανικό ζήτημα με ό,τι αυτό σημαίνει για τις οικονομικές αβεβαιότητες και με την ανεργία να καλπάζει, ενισχύει τα εκλογικά σενάρια ακόμα περισσότερο.

Ήδη, εδώ και λίγα εικοσιτετράωρα, οι περισσότεροι υπουργοί, στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους, προεξοφλούν πως η χώρα έχει τεθεί σε εκλογική τροχιά και προς αυτή την κατεύθυνση όλοι ετοιμάζονται. Και όχι μόνο στο κυβερνητικό στρατόπεδο, αλλά και στις τάξεις της αντιπολίτευσης και σε διάφορα κέντρα η εκλογολογία αποτελεί κεντρικό θέμα συζήτησης.

Παρά το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός θέλει να δείχνει πως παραμένει σταθερός στο στρατηγικό σχεδιασμό του για εκλογές στο τέλος της τετραετίας, όπως φάνηκε και από την συνέντευξη που παραχώρησε την περασμένη εβδομάδα εντούτοις στα ενδότερα του Μεγάρου Μαξίμου συζητάνε περί των πρόωρων εκλογών που πλέον δεν θα αιφνιδιάσουν κανένα.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.