Δεν ξέρει κανείς πού βρίσκονται: Το «τρικ» της Χαμάς για να κερδίσει τον πόλεμο με το Ισραήλ 

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Μέγας κίνδυνος για την Ελλάδα...   

Συνεχίζονται οι συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή

Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή συνεχίζεται με τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για μακρόχρονη κατοχή της Λωρίδας της Γάζας και εκδίωξης Παλαιστινίων δηλώνοντας πως το Ισραήλ θα αναλάβει τη «συνολική ευθύνη για την ασφάλεια».

Την ίδια ώρα, γίνεται γνωστό πως ο ισραηλινός στρατός επιχειρεί σήμερα στο κέντρο της πόλης της Γάζας, στο βόρειο τμήμα του παλαιστινιακού εδάφους, όπου η κατάσταση εκατοντάδων χιλιάδων αμάχων, οι οποίοι εξακολουθούν να βρίσκονται εκεί, γίνεται όλο και πιο καταστροφική έπειτα από έναν μήνα πολέμου.

Τα στρατεύματα βρίσκονται πλέον «στην καρδιά» της πόλης της Γάζας, στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας, όπου οι χερσαίες μάχες και η εκστρατεία βομβαρδισμού εντάθηκαν τις τελευταίες ημέρες για «να καταστραφεί η Χαμάς» δήλωσε χθες, Τρίτη, το βράδυ ο υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ.

Το «τρικ» της Χαμάς

Σύμφωνα με τον επίτιμο αρχηγό ΓΕΣ, Γιώργο Καμπά, είναι δύσκολο οι ισραηλινές δυνάμεις να «καθαρίσουν» κτήριο-κτήριο από μέλη της Χαμάς και υποστήριξε πως δεν έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να εντοπίσουν τα τούνελ.

Κάτω από τη Λωρίδα της Γάζας κρύβεται ένα δαιδαλώδες σύστημα υπόγειων σηράγγων μήκους 300 χιλιομέτρων, στα οποία θεωρείται πως είναι οι όμηροι και πως έχουν παγιδευτεί με εκρηκτικά.

Η Χαμάς έχει προετοιμαστεί για τη χερσαία επίθεση των Ισραηλινών και φυσικά γνωρίζει πολύ καλά αυτές τις σήραγγες, από μέσα προς τα έξω. Αυτό είναι και το «τρικ» της οργάνωσης που της δίνει ένα μεγάλο πλεονέκτημα και δυσκολεύει τους στρατιώτες, αφού λαμβάνει στοιχεία ανταρτοπολέμου.


Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.