Ανοίγει την πόρτα στον ΣΥΡΙΖΑ: Τσακαλώτος τέλος…

«Φαντάζεστε να ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση;»: Το κείμενο-μπηχτή του Τσακαλώτου για τη ΝΔ που έφτασε τα 5.000 likes

«Καζάνι που βράζει» ο ΣΥΡΙΖΑ

Το σίριαλ με τις πιθανές αποχωρήσεις από το ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται, μετά και την εκδήλωση της εφημερίδας Εποχή στον κινηματογράφο Τριανόν τη Δευτέρα.

Οι φυγόκεντρες τάσεις και το κλίμα εσωστρέφειας που επικρατεί στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, φαίνεται να ενισχύονται, με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, και άλλα προβεβλημένα στελέχη της «Ομπρέλας», να έχουν αναλάβει πρωταγωνιστικό στην προσπάθεια να αντιστρέψουν το μη ευνοϊκό για αυτά κλίμα στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών στην τοποθέτησή του στην εκδήλωση, αναρωτήθηκε ανοιχτά αν μπορεί, ουσιαστικά, να σωθεί η κατάσταση για την «Ομπρέλα» και να μπει ένα φρένο στην ταχεία απομάκρυνση του ΣΥΡΙΖΑ από τις αρχές της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Παρά τις τοποθετήσεις άλλων σημαινόντων ανθρώπων του χώρου της «Ομπρέλας» μέσα από διάφορα τηλεοπτικά πάνελ, όπως ο Πάνος Σκουρλέτης, ο Δημήτρης Βίτσας και ο Νίκος Φίλης, ο ουσιαστικός, σκιώδης, ηγέτης της αριστερής, εσωκομματικής αντιπολίτευσης, ανέβασε τον πήχυ της αντιπαράθεσης μέσα από την τοποθέτησή του στην εκδήλωση στο Τριανόν.

Μέσα από την τοποθέτησή του, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στηλίτευσε την τοξικότητα που φαίνεται ότι επικρατεί πλέον στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, την ενδοτικότητα προς το κεφάλαιο και τους εργοδότες του Στέφανου Κασσελάκη, όπως σκιαγραφήθηκε από την ομιλία του στο ΣΕΒ λίγες μέρες μετά την εκλογή του στην προεδρία, αλλά και την ταχεία απομάκρυνση του κόμματος από τις αρχές και το χώρο της ριζοσπαστικής αριστεράς, σε συνδυασμό με την ταχεία προσέγγισή του με το ΠΑΣΟΚ, παρά τις περί του αντιθέτου δηλώσεις εκατέρωθεν.

«Το ερώτημα είναι εάν με αυτό το τοξικό κλίμα, μπορούμε να είμαστε σε αυτό το κόμμα;», δήλωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σχετικά με την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στον προεδρικό θώκο του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.