Του γύρισε την πλάτη: Απόφαση Καραμανλή… 

Ανατροπή στην υπόθεση Καραμανλή

Η κόντρα «σιγοβράζει» στο παρασκήνιο

Ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, έδωσε το παρών στην εκδήλωση μνήμης για τη Μαριέττα Γιαννάκου, που διοργάνωσε η Πανελλαδική Οργάνωση Γυναικών «Παναθηναϊκή», στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Πέρα από τις αναφορές στην πορεία και στο έργο της Μαριέττας Γιαννάκου, ο Κώστας Καραμανλής άσκησε κριτική στην Ευρωπαϊκή Ένωση και πώς έχει διαμορφωθεί ανά τα χρόνια. «Σήμερα, βέβαια, το ευρωπαϊκό οικοδόμημα δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των οραματιστών του και δεν γεννά αισιοδοξία ότι ακολουθεί αυτήν την κατεύθυνση» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρώην πρωθυπουργός.


«Σε πολλές μάλιστα και κρίσιμες περιπτώσεις, έχει απογοητεύσει. Δεν έχει κατορθώσει να επιτύχει μια στοιχειώδη συνεννόηση πάνω σε αυτά που αποτελούν τις ίδιες τις θεμελιώδεις αρχές και αξίες του ευρωπαϊκού οικοδομήματος. Δυστυχώς έχει επικρατήσει η υπεράσπιση των μικροσυμφερόντων των επιμέρους κρατών μελών, έναντι της υπεράσπισης των πανευρωπαϊκών μας αρχών και αξιών, που είναι ακριβώς αυτές που μας προσδιορίζουν και κάνουν την Ένωσή μας μοναδική» πρόσθεσε ο Κώστας Καραμανλής.

Του γύρισε την πλάτη ο Καραμανλής

Ενώ ο Κώστας Καραμανλής μιλούσε σε εκδήλωση για τη Μαριέττα Γιαννάκου, σε εξέλιξη ήταν ακόμα μία  στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού.

Συγκεκριμένα, έγινε εκδήλωση προς τιμήν του Κώστα Σημίτη, στην οποία παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.


Η συγκεκριμένη εκδήλωση είχε ενοχλήσει τους καραμανλικούς της ΝΔ και ο Κώστας Καραμανλής δεν πήγε, αφού όταν ήταν αντιπολίτευση αποκαλούσε τον Κώστα Σημίτη αρχιερέα της διαπλοκής, σύμφωνα με το newsbeast.gr.

Για την εκδήλωση προς τιμήν της Μαριέττας Γιαννάκου έγινε μεγάλη κινητοποίηση από τους καραμανλικούς… Φαίνεται πως η άτυπη κόντρα μεταξύ σημιτικών και καραμανλικών θα σιγοβράζει πάντα στο παρασκήνιο.


Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.