Πείτε ό,τι θέλετε για τον Τσίπρα, αλλά…

Μετά την αποκάλυψη για παραίτηση: Μάλλον μας ξέφυγε το πιο σημαντικό που είπε ο Τσίπρας... 

Είναι... νοικοκυρεμένος

Μπορεί να κυβέρνησε τη χώρα για τέσσερα χρόνια, μπορεί να έδωσε σε πολύ μεγάλο μέρος του λαού την ελπίδα ότι θα μπορούσαν τα πράγματα να πάνε αλλιώς στο ζήτημα της οικονομικής κρίσης και των μνημονίων και τελικά να μην έφερε αυτήν την αποστολή εις πέρας, μπορεί με την αποχώρησή του από το τιμόνι του ΣΥΡΙΖΑ να άνοιξαν κυριολεκτικά οι ασκοί του Αιόλου στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με την «Ομπρέλα» να είναι με το ένα πόδι έξω από το κόμμα ύστερα από την εκλογή Κασσελάκη, όμως το πόθεν έσχες του Αλέξη Τσίπρα και της συντρόφου του φαίνεται να είναι εξαιρετικά νοικοκυρεμένο και μετριοπαθές, χωρίς χρέη σε τράπεζες και δημόσιο, χωρίς μεγάλη ακίνητη περιουσία, και χωρίς πόρους που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν, είτε νομικά, είτε σε επίπεδο κοινωνίας.

Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, δήλωσε ετήσιο εισόδημα με την Μπέτυ Μπαζιάνα 93.645 ευρώ, εκ των οποίων τα 37.280 ευρώ προέρχονται από την βουλευτική αποζημίωση και είναι αφορολόγητα και άλλα 33.118 ευρώ που φορολογούνται ενώ το εισόδημα της κ. Μπαζιάνα ανήλθε σε 23.247 ευρώ.

Η σύντροφος του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί τραπεζική θυρίδα που άνοιξε το 2013 ενώ οι συνολικές καταθέσεις του ζεύγους ξεπερνούν τα 167.000 ευρώ.

Η ακίνητη περιουσία τους παραμένει σταθερή και περιλαμβάνει οικόπεδο 292 τ.μ. στην Αρτέμιδα ιδιοκτησίας της συζύγου και διαμέρισμα 114 τ.μ. στην Αθήνα. Τέλος, ο κ. Τσίπρας διατηρεί την μηχανή 652 κ.ε. και η κα Μπαζιάνα ΙΧ 1.200 κ.ε. ενώ δεν έχουν οφειλές προς τράπεζες ή δημόσιο.

Το προηγούμενο έτος (2020) το οικογενειακό εισόδημα του Αλέξη Τσίπρα και της συζύγου του διαμορφώθηκε σε 90.585 ευρώ και οι καταθέσεις σε 97.297 ευρώ.


Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.