Γνωστή κι επιτυχημένη: Ποια είναι η ελληνική σειρά που πληρώνει τους μικρούς ρόλους με φαγητό και μετακίνηση

Γνωστή κι επιτυχημένη: Ποια είναι η ελληνική σειρά που πληρώνει τους μικρούς ρόλους με φαγητό και μετακίνηση

Αδιανόητη καταγγελία

Σε τραγικές συνθήκες φαίνεται πως εργάζονται Έλληνες ηθοποιοί που αδυνατούν να βγάλουν τα προς το ζην, αφού δεν πληρώνονται.

Ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί στον χώρο του θεάματος είναι η καταγγελία που έκανε ο πρόεδρος του ΣΕΗ και βουλευτής με την Πλεύση Ελευθερίας Σπύρος Μπιμπίλας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, σε πολύ γνωστή τηλεοπτική σειρά οι ηθοποιοί που υποδύονται μικρούς ρόλους πληρώνονται με… φαγητό και δωρεάν μετακίνηση!

«Ήρθε σαν πληροφορία από σπουδαστές δραματικών σχολών και πήρα και κάποια τηλέφωνα και έμαθα ότι όντως εστάλη κάποιο μέιλ ή τηλεφωνήθηκαν κάποιοι άνθρωποι για να βρεθούν σπουδαστές που θα κάνουν σε ένα συγκεκριμένο σίριαλ – δεν θα πω ούτε το όνομα, ούτε το κανάλι, ούτε την εταιρεία παραγωγής – μικρούς ρόλους με μόνη ανταπόδοση τη γνωριμία, το φαγητό το μεσημέρι και τη δωρεάν μετακίνηση» αποκάλυψε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Ο Σπύρος Μπιμπίλας είπε πως το επόμενο βήμα είναι να απευθυνθούν στην επιθεώρηση εργασίας: «Εάν συμβαίνει κάτι τέτοιο, εμείς θα το προωθήσουμε στην επιθεώρηση εργασίας για να δούμε εάν όντως συμβαίνει».

«Άλλο παρόμοιο είναι ότι μεταβλήθηκαν οι κομπάρσοι σε ηθοποιούς μικρών ρόλων. Έχουν ανοίξει αυτά τα γραφεία μικρών ρόλων και παίρνουν τη δουλειά των επαγγελματιών ηθοποιών άνθρωποι που θέλουν για βιοπορισμό να κάνουν και κάτι άλλο», δήλωσε.

Σπύρος Μπιμπίλας: Η επιτυχημένη σειρά

«Εμείς ζητάμε συλλογικές συμβάσεις παντού, διότι το πράγμα σε σχέση με τις αμοιβές είναι χαώδες. Μπαίνει όποιος να ‘ναι μέσα στο επάγγελμα και γινόμαστε όλο και περισσότεροι. Εάν αυτά ισχύουν, δεν είναι περίεργο; Τους βάζουν το ένσημο του κανονικού ηθοποιού και έρχονται και εγγράφονται στο Σωματείο», τόνισε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Όσο για τη σειρά: «πρόκειται για μία επιτυχημένη σειρά που αρκετοί πρωταγωνιστές ασχολούνται ήδη με το θέμα για να δουν εάν ισχύει. Εγώ εάν αντιλαμβανόμουν κάτι τέτοιο, θα διαμαρτυρόμουν και θα έβαζα κάποιους όρους».


Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.