Δεν το περίμεναν ούτε οι δημοσκόποι: Μεγάλη ανατροπή με Κασσελάκη δείχνει νέα δημοσκόπηση

Αποχωρήσεις στον Σύριζα: Τους τελειώνει ο Κασσελάκης μετά την εκλογή του

«Χαστούκι» στον ΣΥΡΙΖΑ

Προβάδισμα στα επιμέρους ποιοτικά στοιχεία της δημοσκόπησης της MRB για το OPEN, καταγράφει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ταυτόχρονα, η ΝΔ προηγείται και στην πρόθεση ψήφου.

Για το ποιος μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα θέματα εξωτερικής πολιτικής, το 40,1% απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το 8,2% ο Στέφανος Κασσελάκης και το 7,8% ο Νίκος Ανδρουλάκης. Την ίδια στιγμή το 30,5% απαντάει κανένας από τους τρεις.

Στα θέματα της καθημερινότητας, το 28,2% απαντά πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να τα διαχειριστεί καλύτερα, το 15,1% απαντά ο Στέφανος Κασσελάκης, το 12,4% απαντά ο Νίκος Ανδρουλάκης. Κανένας από τους τρεις απαντά το 33,6%.

Η έκθεση Κασσελάκη και η διάσπαση τον ΣΥΡΙΖΑ

Ακόμη το 60% των ερωτηθέντων απαντά πως η δημοσιοποίηση γεγονότων της προσωπικής ζωής του κ. Κασσελάκη επηρεάζει πολύ ή αρκετά αρνητικά την εικόνα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και το 16,6% απαντά πως επηρεάζει θετικά.

Επίσης, το 78,2% εκτιμά πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα διασπαστεί μετά τα τελευταία γεγονότα, ενώ το 13,9% πως θα μείνει ενωμένος. Αναφορικά με τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, το 65,5% εκτιμά πως το κόμμα θα διασπαστεί, ενώ το 32,5% πως θα μείνει ενωμένο.

Το 63,4% των ερωτηθέντων εκτιμά πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορέσει να παραμείνει κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ το 28,1% πως θα διατηρήσει τη δεύτερη θέση. Στην ερώτηση εάν ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τις ευρωεκλογές να αρθρώσει έναν ανανεωτικό αντιπολιτευτικό λόγο, το 66,4% απαντά αρνητικά και το 26,4% θετικά.

Συσπειρώσεις κομμάτων

Όσον αφορά το σκέλος των συσπειρώσεων η ΝΔ καταγράφει 85,7% την ώρα που η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ είναι 59,7%.

Μάλιστα ο δημοσκόπος Δημήτρης Μαύρος σχολίασε χαρακτηριστικά ότι οι ψηφοφόροι της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετακινούνται… παντού. Συγκεκριμένα:

  • Το 19,5% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ κατευθύνεται προς την αδιευκρίνιστη ψήφο
  • Το 5,8% προς το ΠΑΣΟΚ
  • Το 4,6% προς το ΚΚΕ
  • Το 4% προς το ΜέΡΑ25
  • Το 3,5% προ την Πλεύση Ελευθερίας


Μεγάλη ανατροπή με Κασσελάκη

Στην πρόθεση ψήφου η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ήταν στις 18,1 μονάδες. Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 30,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ 12%, το ΠΑΣΟΚ 11%, το ΚΚΕ 7,6%, η Ελληνική Λύση 6,1%, η Πλεύση Ελευθερίας 3%, η Νίκη 2,7%, το ΜέΡΑ25 2,5% οι Σπαρτιάτες 2%. Στο 20,8% η αδιευκρίνιστη ψήφος.

Οι δημοσκόποι θεωρούσαν πως μετά την εκλογή Κασσελάκη, ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχε δυναμική για να μειώσει την ψαλίδα με τη ΝΔ που παραμένει στην πρώτη θέση. Ωστόσο, φαίνεται πως η εκλογή του νέου προέδρου μόνο αρνητικά νέα έχει για την Κουμουνδούρου αφού εκτός από την πλειοψηφία που «βλέπει» διάσπαση, από τη δημοσκόπηση προκύπτει πως είναι θέμα χρόνο ο ΣΥΡΙΖΑ να χάσει τη δεύτερη θέση από το ΠΑΣΟΚ, με το οποίο έχει μόλις μία μονάδα διαφορά.


Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.