Θάνατος Μάθιου Πέρι: Το εντυπωσιακό εύρημα στις τοξικολογικές του εξετάσεις

Θάνατος Μάθιου Πέρι: Το εντυπωσιακό εύρημα στις τοξικολογικές του εξετάσεις

Τι διαπιστώθηκε;

Νέα στοιχεία προστέθηκαν στα αίτια θανάτου του πολυαγαπημένου ηθοποιού Μάθιου Πέρι, που άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 54 ετών.

Οι τοξικολογικές εξετάσεις έδειξαν πως ο ηθοποιός δεν πέθανε από υπερδοσολογία φαιντανύλης η μεθαμφεταμίνης, πως ήταν «καθαρός».

Σύμφωνα με την Daily Mail, αν και η εκτενής τοξικολογική εξέταση απέχει πολύ από την ολοκλήρωσή της, τα αρχικά αποτελέσματα τουλάχιστον αποκλείουν το ενδεχόμενο ο ηθοποιό να είχε καταναλώσει αυτές τις άκρα εξαρτησιογόνες ουσίες πριν το θάνατό του.

Ωστόσο, η πλήρης αναφορά θα αποκαλύψει αν υπήρχε οποιουδήποτε είδους συνταγογραφημένου φαρμάκου στον οργανισμό του ηθοποιού που μπορεί να επέφερε το θάνατό του, αφού η αστυνομία εντόπισε ποσότητες των ουσιών αυτών στο σπίτι του κατά την έρευνά τους.

Μάθιου Πέρι: Χειροτέρεψε ο εθισμός

Όπως γράφει στα απομνημονεύματά του ο Μάθιου Πέρι, ο εθισμός του χειροτέρευσε το 2018, όταν μετά από εγχείρηση στο παχύ έντερο, τα οπιοειδή που του συνέστησαν οι γιατροί δεν μπορούσαν να μειώσουν τον πόνο του.

Στην απελπισία του, ο ηθοποιός στράφηκε προς τη «μαύρη αγορά» φαρμάκων, καταναλώνοντας με το αζημίωτο χάπια που περιείχαν τη σκληρή ναρκωτική ουσία «fentanyl», η οποία τον παρέσυρε σε μία δίνη βαριάς εξάρτησης.

Αμφιβολίες για τα αίτια θανάτου

Μετά τα αρχικά αποτελέσματα, ο ιατροδικαστής επί της υπόθεσης δεν έχει αποφανθεί για τα αίτια θανάτου, τα οποία μπορεί να απέχουν πολλές εβδομάδες. Από την άλλη, άτομα από το κοντινό περιβάλλον του Πέρι ορκίζονται πως ο αδικοχαμένος ηθοποιός είχε πάρει εδώ και καιρό «διαζύγιο» από τις ουσίες.

Γνωστός του Μάθιου Πέρι από το πρόγραμμα απεξάρτησης που παρακολουθούσε, δήλωσε στη Daily Mail πως ο ηθοποιός ήταν «καθαρός»: «Ο Μάτι δεν έπινε. Ήταν σημαντικό μέλος της κοινότητας των Ανώνυμων Αλκοολικών. Ερχόταν στις συναντήσεις, μίλαγε και βοηθούσε τους νεοφερμένους. Έμοιαζε να τα πηγαίνει καλά».

«Έλεγε ότι ήθελε να κάνει ομιλίες σε πανεπιστήμια για τον αλκοολισμό. Ότι αυτό θα ήταν το δώρο του. ¨ηταν καλός ομιλιτής και μπορούσε να κινητοποιήσει τον κόσμο», δήλωσε η πηγή.

«Ο Μάτι θα είναι πάντα ο ορισμός της ελπίδας. Γιατί ποτέ μα ποτέ δεν τα παράτησε. Γύρισε σελίδα στη ζωή του και βοήθησε αμέτρητους ανθρώπους στο πρόγραμμα. Περισσότερους και απ’ όσους φανταζόταν», κατέληξε.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.