Για ποιο λόγο ο πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς θα διαρκέσει πολύ περισσότερο από όσο νόμιζαν όλοι

Για ποιο λόγο ο πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς θα διαρκέσει πολύ περισσότερο από όσο νόμιζαν όλοι

Η χερσαία επιχείρηση στη Γάζα δεν προχωράει...

Eυρεία κλιμάκωση στη σύρραξη του Μεσανατολικού, μετά την ανακοίνωση της οργάνωσης Χούθι πως κήρυξε τον πόλεμο, καθώς το Πολεμικό Ναυτικό του Ισραήλ ανέπτυξε πολεμικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα.


Η ανάπτυξη των πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα έρχεται ως αντίδραση τόσο στην ανακοίνωση της οργάνωσης στην Υεμένη όσο και στο γεγονός ότι εκτοξεύτηκαν πύραυλοι σε βάρος του (σ.σ. Ισραήλ) τις περασμένες ημέρες.

Όπως ανακοινώθηκε, ο σκοπός αυτής της μετακίνησης είναι να αξιοποιηθούν τα αμυντικά-αντιαεροπορικά συστήματα των πλοίων, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις επιθέσεις που σημειώθηκαν από τους αντάρτες Χούθι της Υεμένης.

Θρήνος για τους νεκρούς σε προσφυγικό καταυλισμό

Την ίδια στιγμή, φρίκη και αποτροπιασμό έχει προκαλέσει στη διεθνή κοινότητα η ισραηλινή επιδρομή στον προσφυγικό καταυλισμό Jabalia στη Γάζα.

Το Al Jazeera μετέδωσε το πρωί της Τετάρτης (1/11) ότι διευθυντής κοντινού νοσοκομείου, στο οποίο εργάζονται, είπε ότι τουλάχιστον 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν στην επίθεση. Μάλιστα, τεχνικός του Al Jazeera έχασε 19 μέλη της οικογένειάς του στην επιδρομή, σύμφωνα με όσα δραματικά μεταδίδει το διεθνές δίκτυο ενημέρωσης.


Η Χαμάς ανακοίνωσε ότι έξι αεροπορικές επιδρομές έπληξαν κατοικημένες περιοχές στον προσφυγικό καταυλισμό με αποτέλεσμα να σκοτωθούν περισσότεροι από 50 άνθρωποι και να τραυματιστούν περίπου 150.

Τα βίντεο και οι εικόνες, με ανυπολόγιστες καταστροφές και κρατήρες που έχουν σχηματιστεί στο έδαφος, μετά την επίθεση, συγκλονίζουν.

Γιατί ο πόλεμος θα διαρκέσει

Η χερσαία επιχείρηση των ισραηλινών στη Λωρίδα της Γάζας δεν προχωρά με τον ρυθμό που επιθυμεί το Τελ Αβίβ…

Παρά τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς που είναι ανελέητοι για τέσσερις εβδομάδες, φαίνεται πως ο στόχος για καταστροφή υποδομών της Χαμάς δεν επετεύχθη.

Και αυτό διότι από βομβαρδισμένα σημεία εκτοξεύονται ρουκέτες της Χαμάς προς το Ισραήλ, αποδεικνύοντας πως τα μέλη της οργάνωσης όχι μόνο είναι ζωντανά αλλά έχουν στην κατοχή τους εξοπλισμό που δεν έχει καταστραφεί.

Αυτό αποδεικνύει πως ο πόλεμος θα διαρκέσει μεγάλο χρονικό διάστημα και οι συγκρούσεις θα είναι σκληρές.


 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.