«Μια ζεστή σοκολάτα Γκάνθερ»: Ο viral αποχαιρετισμός στον «Τσάντλερ Μπινγκ» που λύγισε και τους πιο σκληρούς (Pic)

«Μια ζεστή σοκολάτα Γκάνθερ»: Ο viral αποχαιρετισμός στον «Τσάντλερ Μπινγκ» που λύγισε και τους πιο σκληρούς (Pic)

Συγκίνηση για τον θάνατο του Μάθιου Πέρι

Ο αγαπημένος ηθοποιός Μάθιου Πέρι βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στο Λος Άντζελες, προκαλώντας παγκόσμια θλίψη στους θαυμαστές του, που τον αγάπησαν από την παρουσία του ως Τσάντλερ Μπινγκ στη σειρά «Φιλαράκια» (Friends).

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην ψηφιακή έκδοση της εφημερίδας Los Angeles Times, η αστυνομία τον βρήκε πεθαμένο μέσα σε μπανιέρα στο σπίτι του, γεγονός που συγκλόνισε τον κόσμο που αγάπησε τον «Τσάντλερ».

Ο ίδιος, μιλώντας στο ίδιο μέσο, τον περασμένο Απρίλιο είχε περιγράψει για το πώς θα ήθελαν να τον θυμούνται, όχι μόνο η οικογένεια και οι συγγενείς του, αλλά και όλοι όσοι τον αγάπησαν.

«Θα ήθελα να με θυμούνται ως έναν τύπο που αγάπησε τη ζωή, αγαπούσε και ζούσε καλά και του άρεσε να βοηθάει τον κόσμο» είχε πει στη συνέντευξή του ο Μάθιου Πέρι, μία από τις τελευταίες που παραχώρησε προτού φύγει από τη ζωή.


Μάθιου Πέρι: Πώς βοήθησε άλλους ανθρώπους

Ο Μάθιου Πέρι ήταν ένας άνθρωπος που δεν «ντράπηκε» ποτέ να μιλήσει για τους εθισμούς και τα «πάθη» του και μ’ αυτόν τον τρόπο κατάφερε να βοηθήσει κι άλλους με τα προβλήματά τους.

Το «βήμα» που είχε ως ένας δημοφιλής και καταρτισμένος ηθοποιός, ήταν αρκετό για να ευαισθητοποίησει τόσο τον κόσμο για τις δικές του καταχρήσεις όσο και να στείλει ένα μήνυμα ότι, όταν έρθει η μέρα του θανάτου του, θα προτιμούσε να τον θυμούνται ως ένα άτομο, που βοήθησε τους συνανθρώπους παρά ως ηθοποιό.

Πέρα από τις δεκάδες ομιλίες και τις συνεντεύξεις του σε μεγάλα αμερικάνικα μέσα, όπου συνήθως κυριαρχούσε η συζήτηση γαι τα «Φιλαράκια» και τις προσωπικές του κόντρες με άλλους ηθοποιούς, ο Μάθιου Πέρι πάντα «έκλεβε» λίγο τηλεοπτικό χώρο και χρόνο, για να αναδείξει τις δικές του πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των εθισμών. Ένα από αυτά ήταν το κέντρο αποκατάστασης στο Μαλιμπού.

Ο Μάθιου Πέρι είχε λόγο και πάντα εκφραζόταν για τους εθισμούς, αλλά και το πώς μπορούσε να βοηθήσει άλλους ανθρώπους. «Είχα πολλά σκαμπανεβάσματα στη ζωή μου και ακόμα το δουλεύω. Το καλύτερο πράγμα για μένα είναι, όταν έρχεται ένας άνθρωπος που έχει εθιστεί στο αλκοόλ ή στα ναρκωτικά και μου ζητάει να τον βοηθήσω, εγώ απαντάω, φυσικά, ναι».


«Ξέρω πώς θα το κάνω και θα το κάνω για σένα, παρόλο που δεν ξέρω να το κάνω για τον εαυτό μου. Θα δουλέψω, όμως, είτε ατομικά είτε κατά ομάδες, για να υπάρξει αποτέλεσμα. Γι΄αυτό το λόγο δημιούργησα το κέντρο αποκατάστασης στο Μαλιμπού. Γι΄αυτό τον λόγο είχα γράψει και το έργο μου, που στην ουσία είναι μία τραβηγμένη πλευρά μου, όταν είμαι μεθυσμένος. Έχω κάτι πολύ σημαντικό να πω στους ανθρώπους που είναι σαν εμένα, αλλά και στους ανθρώπους που αγαπούν άτομα, σαν εμένα».

«Όταν πεθάνω, το ξέρω ότι όλοι θα λένε για τα Φιλαράκια. Και είμαι χαρούμενος γι’ αυτό, καθώς έχει κάνει κάποιες πολύ σοβαρές και αξιόλογες δουλειές στο παρελθόν ως ηθοποιός, αλλά και που παρείχα στιγμές γέλοιου στους ανθρώπους στο διαδίκτυο. Ωστόσο, όταν πεθάνω θα ήθελα να συζητιείται, πέρα από την παρουσία μου στη σειρά, η προσπάθεια για να βοηθήσω άλλους ανθρώπους. Ξέρω ότι δεν θα γίνει, αλλά θα ήταν καλό».


Ο συγκινητικός αποχαιρετισμός

Από τη στιγμή της ανακοίνωσης του θανάτου του Μάθιου Πέρι και μετά, όπως είναι λογικό, τα social media πλημμύρισαν με ποστ αφιερωμένα σε εκείνον. Μεταξύ πολλών που δημοσιεύτηκαν στα social media, ένα από τα πλέον συγκινητικά που έγιναν viral ήταν του κωμικού Ζήση Ρούμπου. Ο ίδιος δημοσίευσε μία φωτογραφία από την καφετέρια με τον εξής διάλογο:

  • Μία ζεστή σοκολάτα Γκάνθερ.
  • Οι άλλοι;
  • Μόνο εγώ.

Ήρθα λίγο νωρίτερα.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.