Ανάλυση Ιγνατίου με τρομακτική πρόβλεψη: Ξεκίνησε ο πόλεμος ΗΠΑ- Ιράν…

Ανάλυση Ιγνατίου με τρομακτική πρόβλεψη: Ξεκίνησε ο πόλεμος ΗΠΑ- Ιράν…

Συναγερμός!

Το Ισραήλ σφυροκοπά τη Λωρίδα της Γάζας και οι πάντες περιμένουν με κομμένη την ανάσα αν θα εξαπολύσει χερσαία επιχείρηση ευρείας κλίμακας.

Ήδη αεροσκάφη του Ισραήλ έχουν ρίξει φυλλάδια στα βόρεια της Γάζας για να εκκενωθεί καθώς «όλη η περιοχή είναι πεδίο μάχης» και αναφέροντας πως ούτε τα «καταφύγια είναι ασφαλή».

Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρει ο Μιχάλης Ιγνατίου, οι ΗΠΑ χτυπούν βάσεις στη Συρία που υποστηρίζουν ότι ανήκουν στο Ιράν ή σε οργανώσεις που συνεργάζονται με την Τεχεράνη. Και οι Ιρανοί ή συνεργάτες τους στο Ιράκ και τη Συρία, κτυπούν από την πλευρά τους τις αμερικανικές δυνάμεις στις δύο χώρες.

Επίθεση με προεδρική εντολή

Όπως ανέφερε, οι επιθέσεις στις βάσεις έγιναν με εντολή του Τζο Μπάιντεν και σύμφωνα με το Πεντάγωνο καταστράφηκαν δυο εγκαταστάσεις στην ανατολική Συρία, τις οποίες χρησιμοποιούν οι Φρουροί της Επανάστασης. Αυτό και μόνο ίσως δικαιολογεί την ανάγκη της προεδρικής εντολής, σύμφωνα με τον Μιχάλη Ιγνατίου.

«Αυτό το επίλεκτο σώμα του στρατού του Ιράν, συνεργάζεται με ισλαμικές οργανώσεις στη Συρία και το Ιράκ, που κτυπούν τα αμερικανικά στρατεύματα στις δύο χώρες. Οι Ηνωμένες Πολιτείες διατηρούν δυνάμεις και στις δύο χώρες, που συνεργάζονται με Κούρδους και Άραβες στον πόλεμο εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

Ο υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν, ανακοίνωσε ότι τα «πλήγματα ακριβείας», όπως τα χαρακτήρισε, αποτελούν «νόμιμη άμυνα», και είναι «απάντηση στη σειρά συνεχιζόμενων και στην πλειονότητά τους αποτυχημένων επιθέσεων εναντίον αμερικανικού στρατιωτικού προσωπικού στο Ιράκ και στη Συρία. Όπως είπε ο κ. Όστιν οι επιθέσεις έγιναν από παραστρατιωτικές οργανώσεις υποστηριζόμενες από το Ιράν».

Ο εκπρόσωπος του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι μεταφέρθηκε ξεκάθαρο μήνυμα στον ανώτατο ηγέτη του Ιράν αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ,. Δεν θα πάω παραπέρα, είπε ο κ. Κίρμπι, αλλά επιβεβαίωσε ότι επρόκειτο για μήνυμα του ίδιου του Αμερικανού προέδρου.

Ο κ. Μπάιντεν φέρεται να προειδοποίησε τον επικεφαλής του ιρανικού καθεστώτος εναντίον οποιασδήποτε επίθεσης κατά των αμερικανικών στρατευμάτων. Οι Ιρανοί ή οι συνεργάτες τους πραγματοποίησαν 17 επιθέσεις εναντίον των Αμερικανών τις τελευταίες ημέρες.

Όπως είναι προφανές, έχει ήδη ξεκινήσει ένας άτυπος πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν, στη «σκιά» της σύγκρουσης Ισραήλ – Χαμάς.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.