«Χαστούκι» στον Νετανιάχου για τον πόλεμο στο Ισραήλ 

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ο Νετανιάχου έγινε... βαμπίρ και κρατά στα χέρια παιδί από τη Γάζα (pic)

Δεν το περίμενε!

Δημοσκόπηση για τη χερσαία επιχείρηση στη Γάζα πραγματοποιήθηκε στο Ισραήλ, με τα αποτελέσματά της να δείχνουν πως οι πολίτες ειναι ενάντια στα σχέδια του Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Ειδικοί, όπως αναφέρει το Reuters, εκτιμώντας τη στάση του κόσμου, κάνουν λόγο πως το συγκεκριμένο ποσοστό μπορεί να επηρεάσει τα επόμενα σχέδια του Ισραήλ σε ό,τι αφορά τη σύγκρουσή του με τη Χαμάς.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση που έγινε για το εάν ο στρατός της χώρας θα πρέπει να πραγματοποιήσει χερσαία επίθεση, μόλις το 29% των Ισραηλινών συμφώνησε, ενώ το 49% δήλωσε ότι «θα ήταν καλύτερα να περιμένουμε».

Την ίδια ώρα, στη δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εφημερίδα Maariv, ένα 22% των πολιτών του Ισραήl δήλωσε αναποφάσιστο.

Η εφημερίδα ανέφερε ότι τα αποτελέσματα από τη δημοσκόπηση έρχονται σε αντίθεση με την αντίστοιχη, που έγινε στις 19 Οκτωβρίου, η οποία έδειξε ότι το 65% των κατοίκων του Ισραήλ συναινούν σε ένα ενδεχόμενο χερσαίας επιχείρησης στη Γάζα.

«Από την ανάλυση των απαντήσεων προκύπτει ότι δεν υπάρχει διαχωρισμός σύμφωνα με το πολιτικό στρατόπεδο ή τα δημογραφικά στοιχεία και ότι είναι σχεδόν βέβαιο ότι οι εξελίξεις στο θέμα των ομήρων, που βρίσκεται τώρα στην κορυφή της ατζέντας, είχαν μεγάλο αντίκτυπο σε αυτή τη μετατόπιση (της γνώμης)» έγραψε η εφημερίδα.

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.