Με 4 χρόνια καθυστέρηση: Δηλαδή περιμένατε κάτι άλλο από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο;

Με 4 χρόνια καθυστέρηση: Δηλαδή περιμένατε κάτι άλλο από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο;

Τα σχέδια του επικεφαλής της «Ομπρέλας»

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος προχώρησε στην πρώτη του συνέντευξη μετά την εσωκομματική διαδικασία στον ΣΥΡΙΖΑ και μιλώντας στο Kontra στράφηκε κατά του Στέφανου Κασσελάκη σχετικά με τις απόψεις του και τις σχέσεις τους με την Αριστερά.

«Είναι απόψεις που έρχονται από τις δικές του προλαμβάνουσες, οι οποίες είναι διαφορετικές από την παράδοση τη δική μας. Προφανώς λέει και πράγματα που θα συμφωνούσαμε, στο επίπεδο των δικαιωμάτων, αλλά λέει πράγματα πολύ διαφορετικά, πολύ πέρα από την αριστερά σε οποιαδήποτε εκδοχή της» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Πρόσθεσε, ωστόσο, πως «έχει πει πάρα πολλά πράγματα ο κ. Κασσελάκης, που πολύς κόσμος δεν το καταλαβαίνει ως Αριστερό. Έχει βάλει θέματα για τις εργασιακές σχέσεις, που είναι πάρα πολύ σημαντικές. Κατά τη δική μου άποψη, η ανανεωτική και ριζοσπαστική Αριστερά πρέπει να θέσει θέμα μείωσης του ωραρίου εργασίας, δεν νομίζω πως δεν μπορούμε να βγούμε από την κρίση εάν δεν θέτουμε τέτοιες παραμέτρους».

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος συνέστησε ψυχραιμία στο κόμμα με αφορμή τις τελευταίες εσωκομματικές διαδικασίες, σημειώνοντας πως «σε τέτοιες στιγμές, που είναι δύσκολες για τον ελληνικό και τους ευρωπαϊκούς λαούς, χρειάζεται ψυχραιμία, ηρεμία και σοβαρές πολιτικές συζητήσεις».

Εξέφρασε την αγωνία του, όμως, για τις δημοσκοπήσεις των τελευταίων τριών εβδομάδων που η διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ είναι αρκετά μεγάλη.

«Το άγχος μου, βλέποντας τις δημοσκοπήσεις, είναι εάν υπάρχει χώρος ανάμεσα στο ΚΚΕ και στο κέντρο και κεντρώες λύσεις για μία ριζοσπαστική, ανανεωτική Αριστερά. Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες ανησυχώ πάρα πολύ, βλέπω ότι απομακρυνόμαστε από πραγματικές πολιτικές συζητήσεις για το πώς θα ανταποκριθούμε στην ακρίβεια και την ανσότητα» είπε ο κ. Τσακαλώτος.

Ο Πολάκης και ο Τσίπρας

«Όταν βάζεις τον κ. Πολάκη συντονιστή, δεν στέλνεις σήμα για ενότητα» είπε, καθώς ο κ. Πολάκης ήταν ο πιο επιθετικός και το είχε δείξει όλα αυτά τα χρόνια» τόνισε.

«Αν ήμουν ο Τσίπρας, πριν από τις εκλογές θα έλεγα τρία πράγματα. Πρώτον ότι δεν υποστηρίζω κανέναν, ότι δεν πρέπει κανείς να λέει ότι τον στηρίζω και τρίτον ότι κανείς δεν πρέπει να λέει ότι με υπονομεύει» συνέχισε, ενώ στη συνέχεια επέρριψε ευθύνες στον κ. Τσίπρα λέγοντας πως το γεγονός πως δεν το έκανε αυτό είναι μέρος του τραύματος που βιώνει ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή.


Με 4 χρόνια καθυστέρηση…

Σύμφωνα με το newsbeast.gr, ο επικεφαλής της Ομπρέλας που ασκούσε συνεχώς κριτική στον Αλέξη Τσίπρα και πλέον μοιάζει έτοιμη για αποχώρηση, ετοιμάζεται να φύγει.

Συγκεκριμένα, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ετοιμάζεται να ανεξαρτητοποιηθεί και μπορεί να το κάνει ακόμα και πριν τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής που έχει προγραμματιστεί για το διήμερο 11-12 Νοεμβρίου.

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.