Τους «τελείωσαν»: Ξεχάστε τους Σπαρτιάτες που ξέρατε… 

Όλα αλλάζουν!

Σε εξηγήσεις για εξαπάτηση των εκλογέων στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές καλούνται έντεκα βουλευτές του κόμματος Σπαρτιάτες από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη η οποία απέστειλε σχετικό έγγραφο στη Βουλή για την άδειας της.

Οι έντεκα καλούνται ως ύποπτοι για εξαπάτηση των εκλογέων καθώς, όπως αναφέρεται στο έγγραφο της Εισαγγελέως προς τον Πρόεδρο της Βουλής, ανήκαν στο κόμμα Σπαρτιάτες με επικεφαλής τον Βασίλειο Στίγκα, αλλά στην πραγματικότητα είχαν τη στήριξη και την απόλυτη καθοδήγηση του έγκλειστου καταδικασμένου για εγκληματική οργάνωση Ηλία Κασιδιάρη.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά «οι ανωτέρω προσέφεραν στην πραγματικότητα το κόμμα των Σπαρτιατών ως μανδύα νέου πολιτικού κόμματος στον Ηλία Κασιδιάρη, διευκολύνοντάς τον να καταστρατηγήσει τους περιορισμούς εκλογιμότητας που τάσσονται από την εκλογική νομοθεσία».


Κατόπιν αυτού, επισημαίνεται «Οι ανωτέρω θα πρέπει να παράσχουν εξηγήσεις σχετικά με το ότι στις βουλευτικές εκλογές της 25-6-2023 φέρεται ότι εξαπάτησαν από κοινού τους εκλογείς, με τον πιο κάτω τρόπο για να αλλάξουν το εκλογικό τους φρόνημα, δηλαδή να ψηφίσουν, αντί άλλης επιλογής, υπέρ αυτών και του κόμματός τους. Συγκεκριμένα παρέστησαν από κοινού ψευδώς στους εκλογείς, προκειμένου οι τελευταίοι να ψηφίσουν τους ίδιους και το κόμμα τους ότι είναι υποψήφιοι βουλευτές του κόμματος Σπαρτιάτες με αρχηγό τον Βασίλειο Στίγκα και ακολουθούν τις αρχές του συγκεκριμένου κόμματος, του οποίου η οργάνωση και η δράση πληροί τις προϋποθέσεις της εκλογικής νομοθεσίας και εξυπηρετεί την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος. Η αλήθεια όμως ήταν ότι αυτοί είχαν επιλεγεί από τον Ηλία Κασιδιάρη και όχι από τον Βασίλειο Στίγκα, ότι χάρη στη στήριξη του πρώτου είχαν εκλεγεί βουλευτές και ότι αναγνώριζαν ως πραγματικό τους αρχηγό τον ανωτέρω, ο οποίος τους καθοδηγούσε από τις φυλακές.».

Οι 11 βουλευτές από τους Σπαρτιάτες για τους οποίους ζητείται η άδεια της βουλής για να κληθούν είναι:

 • Αθανάσιος Χαλκιάς
 • Χαράλαμπος Καστιβαρδάς
 • Γεώργιος Μανούσος
 • Αλέξανδρος Ζερβέας
 • Ιωάννης Δημητροκάλλης
 • Διονύσιος Βαλτογιάννης
 • Γεωργίος Ασπιώτης
 • Μιχαήλ Γαυγιωτάκης
 • Ιωάννης Κόντης
 • Πέτρος Δημητριάδης
 • Κωνσταντίνος Φλώρος

Ξεχάστε τους Σπαρτιάτες που ξέρατε

Πρόκειται για μία πρωτοφανή υπόθεση για τα πολιτικά και δικαστικά χρονικά της χώρας, καθώς ποτέ ξανά σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα ενός κόμματος δεν έχει κατηγορηθεί για εξαπάτηση του εκλογικού σώματος.

Σύμφωνα με το OPEN, μένει να αποδειχθεί εάν ο Ηλίας Κασιδιάρης έκανε τις μεθοδεύσεις πίσω από τους «Σπαρτιάτες». Επιπλέον, αναμένεται να ληφθεί η απόφαση για τον αν η συγκεκριμένη κλήση θα γίνει δίωξη και στη συνέχεια πότε θα υπάρξει απόφαση.


Τι θα γίνει αν χάσουν τις έδρες τους;

Σε περίπτωση που χάσουν τις έδρες τους οι 11 βουλευτές υπάρχουν πολλά σενάρια που βρίσκονται στο τραπέζι, καθώς οι συνταγματολόγοι εμφανίζονται διχασμένοι.

Άλλοι μιλούν για επαναληπτικές εκλογές στις 11 περιφέρειες όπου αδειάζει έδρα βουλευτή των «Σπαρτιατών, ενώ άλλοι μιλούν για ανακατανομή ανάλογα με τη δύναμη των υπόλοιπων κομμάτων.

«Η ορθότερη κατά την εκτίμηση μου εκδοχή είναι να αντικατασταθούν όχι βεβαίως από βουλευτές του κόμματος Σπαρτιάτες για τους οποίους θα συντρέχει το ίδιο πρόβλημα αλλά από τον επόμενο βουλευτή στην οικεία εκλογική περιφέρεια σύμφωνα με τις ψήφους που έχει πάρει. Προφανώς χωρίς καινούργιες εκλογές.  Σύμφωνα με τις ψήφους που πήρε. Αυτή είναι η λύση που βρίσκεται πιο κοντά στην Αρχή της λαϊκής κυριαρχίας», δήλωσε στο OPEN ο Παναγιώτης Λαζαράτος, καθηγητής διοικητικού δικαίου νομικής σχολής Αθηνών.


Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.