Βάζει τέλος: Ώρα Τσίπρα στον ΣΥΡΙΖΑ

Βάζει τέλος: Ώρα Τσίπρα στον ΣΥΡΙΖΑ

Έρχεται... μπαμ;

O ΣΥΡΙΖΑ είναι σε πορεία διάσπασης και ο πρώην πρόεδρος που πήρε το κόμμα και το έκανε κυβέρνηση, σιωπά…

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει πάρει θέση για τα όσα συμβαίνουν στο κόμμα αλλά βρίσκεται στο «μάτι του κυκλώνα» μετά και την τοποθέτηση του Πάνου Σκουρλέτη που υποστήριξε εμμέσως πλην σαφώς πως βρίσκεται πίσω από… τρολ που έριχναν λάσπη σε στελέχη του κόμματος.

Ενώ αρκετά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν την παρέμβαση Τσίπρα εν μέσω «εμφυλίου» στο κόμμα, ο ίδιος δεν δεν δείχνει διατεθειμένος να τοποθετηθεί και αποφάσισε να αναφερθεί στον θάνατο της Μαργαρίτας Γεράλη και όχι στα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στην Κουμουνδούρου.


Η εσωκομματική αντιπολίτευση χρεώνει στον Αλέξη Τσίπρα πως η σιωπή του ήταν ένδειξη στήριξης του Στέφανου Κασσελάκη αφού σημαντικά στελέχη των προεδρικών στήριξαν την υποψηφιότητα του.

Την ίδια στιγμή, από την Κουμουνδούρου διαμηνύουν πως μεμονωμένα στελέχη που έχουν θέσει εαυτόν εκτός ΣΥΡΙΖΑ, έχουν ήδη δρομολογήσει το σχεδιασμό νέου κόμματος.

Κατά τις ίδιες πηγές, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να μπει σε διάλογο με συγκεκριμένα στελέχη, καθώς οι δηλώσεις τους και η εν γένει πολιτική τους στάση ήταν επί της αρχής αντικαταστατική και επιζήμια για το χώρο της αριστεράς.

Ώρα Τσίπρα

Είναι προφανές πως ο κίνδυνος διάσπασης είναι πιο κοντά από ποτέ και πολλοί περιμένουν τον Αλέξη Τσίπρα να τοποθετηθεί. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν φαίνεται πως θα συμβεί, αν πάρει κανείς σαν δεδομένο τα όσα είπε ο Γιώργος Βασιλειάδης.

Συγκεκριμένα, ο ίδιος είπε πως πρέπει να σταματήσει το… αστείο με αυτούς που ζητούν από τον πρώην πρόεδρο να τοποθετηθεί. «Να τον αντιμετωπίσουμε με τον σεβασμό που του αρμόζει για όλα αυτά που προσέφερε στον κόμμα, στον καθένα από μάς και στην χώρα», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Φαίνεται πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα τοποθετηθεί αφού ακολουθεί τακτική… Κώστα Καραμανλή που μετά την αποχώρησή του τήρησε σιγή ιχθύος.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.