«Βόμβα» για εμπλοκή της Τουρκίας στον πόλεμο 

«Βόμβα» για εμπλοκή της Τουρκίας στον πόλεμο 

Χαμός στη γειτονική χώρα 

Καθημερινό φαινόμενο είναι οι διαδηλώσεις υπέρ των Παλαιστινίων στην Τουρκία, με το Ισραήλ να αποφασίζει την απομάκρυνση των διπλωματών του, εν μέσω του πολέμου.

Ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, κυβερνητικός εταίρος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προκάλεσε… πανικό δηλώνοντας ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να συμμετέχει στη σύγκρουση Ισραήλ – Χαμάς εάν το εβραϊκό κράτος δεν κινηθεί προς κατάπαυση του πυρός.

Μιλώντας ενώπιον της κοινοβουλευτικής ομάδας της Εθνικιστικής Δράσης, ο κ.Μπαχτσελί είπε πως η Τουρκία ενδέχεται να μπει στη Γάζα και «πριν το ξημέρωμα», αναγκάζοντας τον Τούρκο πρόεδρο να συγκαλέσει έκτακτη συνάντηση μεταξύ τους, σύμφωνα με το ΣΚΑΙ.

«Αν χρειαστεί να πάμε στη Γάζα, κανένας να μην ανησυχεί. Με τη βοήθεια του θεού, με τον θαυμασμό στο τέμενος του Αλ Άκσα, ξέρουμε πολύ καλά να πηγαίνουμε οπουδήποτε χρειαστεί και αυτό πριν το ξημέρωμα», δήλωσε ο πολιτικός υποστηρικτής του Ερντογάν, μιλώντας για ξεκάθαρο ενδεχόμενο πολεμικής εμπλοκής της Τουρκίας στη γη Χαναάν.

Ο Τούρκος πολιτικός μίλησε για ένα τέλμα στο παγκόσμιο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, το οποίο για να λυθεί θα χρειαστεί και η στρατιωτική συμμετοχή της γείτονας χώρας στην ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση.

«Να μην πεθάνουν τα παιδιά, να μην πεθάνουν τα μωρά και οι γυναίκες. Να καταστραφούν οι τύραννοι, κατάρα στους σφαγείς» δήλωσε και συνέχισε:

«Δεν υπάρχει καμιά ελπίδα από την Ισλαμική διάσκεψη, δεν βγήκε κανένα αποτέλεσμα από τη διάσκεψη Ειρήνης στο Κάιρο για τη Γάζα. Τα Ισλαμικά κράτη παρακολουθούν ανήμπορα τον βομβαρδισμό της Γάζας. Άρα η προστασία της Γάζας είναι ευθύνη του τουρκικού λαού», εκτιμά ο Μπαχτσελί, τονίζοντας πως ελλείψει προσπαθειών για εκεχειρία, η Τουρκία στέκει προ τετελεσμένου.

«Ή θα επιτευχθεί εκεχειρία και όλες οι πλευρές να κάτσουν στο τραπέζι για τη λύση των δύο κρατών ή η Τουρκία θα λάβει υπόψιν της όλες τις πιθανότητες για την προστασία της Γάζας με τον πιο σκληρό, αποτελεσματικό και ανώτερο τρόπο».


Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.