Τα σκυλιά βιώνουν θλίψη όταν πεθάνει ένας άλλος σκύλος!

Τα σκυλιά βιώνουν θλίψη όταν πεθάνει ένας άλλος σκύλος!

...και οι σκύλοι θρηνούν όταν πεθαίνει ένας από τους φίλους-συντρόφους τους.

Ένα εκτενές στατιστικό δείγμα αποδεικνύει τελικά ότι οι σκύλοι εμφανίζουν ψυχολογικές, συναισθηματικές και συμπεριφορικές αλλαγές μετά την απώλεια ενός άλλου σκύλου με τον οποίο είχαν στενή επαφή.

Αυτό αποδείχθηκε από μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Nature Portfolio, που πραγματοποιήθηκε από ειδικούς από διαφορετικά εκπαιδευτικά ιδρύματα σε όλο τον κόσμο, όπως το Τμήμα Επιστήμης και Κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου του Μιλάνου, το Πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολομβίας και την Κτηνιατρική Κλινική San Marco και το Εργαστήριο Ιταλίας.

«Σύμφωνα με τις απαντήσεις και τις μελέτες που ελήφθησαν από ιδιοκτήτες σκύλων, ο σκύλος που επέζησε μετά τον θάνατο του σκύλου συντρόφου άλλαξε τόσο τις δραστηριότητες, όπως το παιχνίδι, τον ύπνο και το φαγητό, όσο και τα συναισθήματα και ειδικότερα τον φόβο», κατέληξε η μελέτη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ελήφθησαν, το 86% των ιδιοκτητών παρατήρησε αρνητικές αλλαγές στη συμπεριφορά του σκύλου που επέζησε. Εν τω μεταξύ, το 32% είπε ότι αυτές οι αλλαγές διήρκεσαν για μια περίοδο μεταξύ δύο και έξι μηνών. Μόνο το 25% ανέφερε ότι οι συμπεριφορές διήρκεσαν περισσότερο από μισό χρόνο.

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.