ΣΥΡΙΖΑ: Πλέον είναι μονόδρομος…

Δημοσκόπηση με ανατροπές κι εκπλήξεις: Ποιοι δίνουν μάχη σώμα με σώμα για την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ

Στον ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί ένα... μπάχαλο

Ο Στέφανος Κασσελάκης διέγραψε τον Στέφανο Τζουμάκα, ο Στέλιος Κούλογλου αποχώρησε και αρνείται να παραδώσει την έδρα στο Ευρωκοινοβούλιο ενώ ο Νίκος Φίλης υποστηρίζει ότι ο νέος πρόεδρος «δεν μπορεί να εκπροσωπήσει αριστερό κόμμα».

Είναι προφανές πως στον ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί ένα… μπάχαλο μετά την εκλογή Κασσελάκη και αρκετά στελέχη αντιδρούν. Πλέον, φαίνεται πως είναι μονόδρομος η διάσπαση στο κόμμα.

Στο επιτελείο του προέδρου του κόμματος έχουν θεωρήσει ως «μεγάλο λάθος» τη στάση απέναντι σε άλλα στελέχη, όπως π.χ. στον Νίκο Φίλη, που χαρακτήρισε τον Στέφανο Κασσελάκη ως «Πέπε Γκρίλο», ο πρόεδρος τον κάλεσε σε συνάντηση και εξερχόμενος από αυτήν, στις δηλώσεις του, ο πρώην υπουργός …επανέλαβε τα «ίδια»!

«Ήταν πλήγμα για το προφίλ του προέδρου αυτό που έγινε, έδειχνε αδυναμία», αναφέρει χαρακτηριστικά κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που στηρίζει τον πρόεδρο στο ieidiseis.gr.

Σε σύσκεψη του στενού επιτελείου του νέου προέδρου, που έγινε εδώ και πολλές ημέρες, ελήφθη η απόφαση να προχωρήσει σε χρόνο και πρόσωπο που θα επιλεγούν ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης σε διαγραφές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρόεδρος του κόμματος δεν είναι αρνητικός σε εισηγήσεις για διαγραφές και ήδη μετρά τη σχέση… κόστους-οφέλους από τις απομακρύνσεις.

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έχει την εκτίμηση πως η αποχώρηση της «Ομπρέλας» είναι προαποφασισμένη και η διάσπαση αναπόφευκτη και γι’ αυτό έχει αποφασίσει να την κάνει με τους δικούς της όρους…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.