Από μια κλωστή: Αυτό που όλοι φοβόντουσαν στον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς…

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Μέγας κίνδυνος για την Ελλάδα...   

Παγκόσμιος συναγερμός

Πολυόροφα κτήρια ισοπεδώνονται στη Λωρίδα της Γάζας από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς. Μάλιστα, μόνο μέσα στο τελευταίο 24ωρο σκοτώθηκαν πάνω από 250 Παλαιστίνιοι, ανάμεσα τους 120 παιδιά, σύμφωνα με τις υγειονομικές υπηρεσίες των Παλαιστινίων.

Να σημειωθεί ότι αραβικά και τουρκικά δίκτυα μεταδίδουν ότι είναι βομβαρδίστηκε σχολείο του ΟΗΕ στον προσφυγικό καταυλισμό Χαν Γιουνίς, όπου είχαν καταφύγει άμαχοι Παλαιστίνιοι. Στα νοσοκομεία της Γάζας δεν υπάρχει πλέον ούτε διάδρομος χωρίς τραυματίες.

Στη Γάζα συντελείται μία ανθρωπιστική τραγωδία με τους αμάχους να δέχονται από τη μία τα πυρά των Ισραηλινών και από την άλλη να λειτουργούν ως «ασπίδες» για την Χαμάς. Οι άμαχοι του Ισραήλ ζητούν πίσω τους αγαπημένους τους που παραμένουν όμηροι στα τούνελ ενώ οι Ένοπλες Δυνάμεις περιμένουν την «πολιτική απόφαση» για χερσαία επιχείρηση στη Γάζα.

Πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς: Αυτό που φοβούνται όλοι

Ενώ οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ συγκρούονται με την Χεζμπολάχ στον Λίβανο και το Ιράν απειλεί το Τελ Αβίβ, οι ΗΠΑ προειδοποίησαν πως «δεν θα διστάσουν να δράσουν» στρατιωτικά εναντίον οποιασδήποτε «οργάνωσης ή χώρας» που θα προσπαθήσει να διευρύνει τη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς και «να εκμεταλλευτεί αυτή την εξαιρετικά άσχημη κατάσταση».

Η εμπλοκή των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή είναι ένα σενάριο που τους τρομάζει όλους γιατί αυτομάτως θα φέρει αντίδραση του Ιράν που διαθέτει πυρηνικό οπλοστάσιο και δεν αποκλείεται να οδηγήσει σε παγκόσμια σύρραξη.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.