Η ώρα της κρίσης μετά τον γάμο με τον Τάιλερ: «Παγίδευσε» τον Μητσοτάκη και την ΝΔ ο Κασσελάκης…

Η ώρα της κρίσης μετά τον γάμο με τον Τάιλερ: «Παγίδευσε» τον Μητσοτάκη και την ΝΔ ο Κασσελάκης...

Και η πίεση γίνεται ολοένα και πιο αφόρητη.

Είναι ένα από τα πιο προβεβλημένα ζητήματα των τελευταίων ημερών, παρά το γεγονός πως υπάρχει πραγματικός ορυμαγδός ειδήσεων: ο γάμος του Στέφανου Κασσελάκη με τον σύντροφό του τον Τάιλερ στην Αμερική «έπαιξε» πάρα πολύ στα ελληνικά Μέσα, καθώς σηκώθηκε ο σχετικός ντόρος και άπαντες θέλανε να μάθουν όλο και περισσότερα για το ευτυχές συμβάν.

Πέραν του κοιτάγματος μέσα από την… κλειδαρότρυπα, ωστόσο, το ζήτημα είναι εξαιρετικά σοβαρό και σε πολιτικό επίπεδο για τη χώρα μας, μιας και φέρνει την Νέα Δημοκρατία μπροστά σε μια εξαιρετικά δύσκολη συνθήκη με βάση τα όσα είχε πει προεκλογικά.

Για ποιο πράγμα μιλάμε;

Για το γεγονός πως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δεσμευτεί πως θα φέρει στην Βουλή τον γάμο των ομόφυλων (όπως και την τεκνοθεσία από αυτά τα ζευγάρια) και πως εντός της τετραετίας το ζήτημα θα έχει διευθετηθεί. Με τον γάμο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λοιπόν, το ζήτημα επανέρχεται στο προσκήνιο και αυτό είναι κάτι δύσκολα διαχειρίσιμο για την κυβέρνηση.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως μιλάμε για ένα συντηρητικό, κατά βάση, κόμμα και υπάρχουν ήδη έντονες αντιδράσεις από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, με αρκετά στελέχη να έχουν τονίσει σε κάθε τόνο και με κάθε ύφος πως δεν προτίθενται να ψηφίσουν υπέρ.

Ο διευθυντής του Οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης, είναι η αλήθεια, καταβάλλει φιλότιμη προσπάθεια να κρατάει «ζεστό» το ζήτημα στα ΜΜΕ και να πιέσει, κατ΄αυτόν τον τρόπο, και τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας για ν’ αλλάξουν άποψη και να ψηφίσουν υπέρ.

Το μεγάλο ζήτημα είναι το αν θα τα καταφέρει…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.